Kroppsøvingstime på hesteryggen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

  • Tekst: Lærer Bettina Ruhs
  • 25. nov. 2013
  • 29. jan. 2017

Kroppsøvingstime på hesteryggen

Tirsdag 19. november dro 30 elever fra påbyggsklassen til Lefdals rideskole for å ha kroppsøvingstime.

Rideskolen som ligger mellom Tønsberg og Horten gav klassen en ridetime hvor elevene fikk prøve ut sine ferdigheter og for over halve klassen så var dette første gangen de satt på en hest.

Besøket begynte med at elevene måtte ta av hestene dekkenet og børste dem rene. Deretter måtte de klare å legge på både sal og ta på hodelaget, med andre ord, gjøre hesten klar for ridning. Dette klarte de fleste elevene greit med mer eller mindre hjelp. Sikkerhetsrutiner ble gjennomgått før selve ridetimen begynte og dermed var alle klare for å ri i den store lyse ridehallen. Elevene ble delt inn i 2 grupper, for det viste seg at 8 av elevene allerede er dyktige ryttere. De fikk en flott ridetime, av rideskolens erfarne instruktør, hvor de fikk instruksjon som forbedret deres ridekunnskaper. Timen for dem ble avsluttet med sprang over hinder på 50 cm.

For andre elever så var dette første gang de satt på en hest og enkelte hadde en del nerver! Men etter hvert som timen gikk så ble de fleste ganske trygge både som leiere av hest og som ryttere. Elevene viste stor lærevilje og mestret fort både å stoppe og starte hesten, samt å sitte på i trav.

Elevene reiste fornøyde hjem med økt kunnskap om ridning som sport og med lærdom om håndtering av hester.

Vi ved Holmestrand videregående skole vil takke Lefdals rideskole for at vi fikk komme og for en flott ettermiddag.