Prosjekt Peru - Vestfold fylkeskommune '
  • 18. aug. 2013
  • 03. okt. 2017

Prosjekt Peru

Operasjon Peru går ut på at de nærmere 2500 elevene ved Thor Heyerdahl, Re og Holmestrand videregående skoler i oktober/november hvert år gir en dags arbeid i solidaritet med barna i Peru.

Inntektene går uavkortet til elevene ved skolen og til barna som bor på barnehjemmet. Jobben som elevene ved de videregående skolene gjør kan være alt fra å male, jobbe i butikker, gjøre ærend, osv. Det viktige er at de gir minst 400 kroner i solidaritet til elevene i Peru.

I 2011 samlet de tre videregående skolene alene inn hele 750.000 kroner til Prosjekt Peru! De slo alle tidligere rekorder og det er tydelig at innsatsen er stor. I 2012 satte de tre videregående skolene enda en rekord – de hadde samlet inn 835.000 kroner til Prosjekt Peru!

Inntektene går uavkortet til Operasjon Peru, som nå drifter et barnehjem (La Aldea) og en barneskole (i Monsefu). Barnehjemmet og barneskolen er bygget for midler gjennom prosjektet.

En stor takk til alle som hjelper barna på barnehjemmet og skolen i Peru. Deres innsats og hjelp betyr alt.

Teksten er hentet fra nettsiden prosjektperu.no/

Medlemmer i Perukomitéen 2017-2018

Kjartan Kielberg Øverås (2STB)
Andrea Haugerud Skjelland (2BUA)