Besøk av organisasjonen JUSTUNITY. - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/pages/Horten-vgs/174810332567294 https://plus.google.com/share?url=http://www.vfk.no/RSS-feed/

 

  • Gisle Birkeland
  • 19. apr. 2016
  • 24. okt. 2017

Besøk av organisasjonen JUSTUNITY.

Tirsdag 19. april kl. 10.15-11.40 får Horten videregående skole besøk av organisasjonen JUSTUNITY. Sammen med stifterene av JustUnity Faten Mah...di Al-Hussaini og Yousef Bartho Assidiq kommer også Stortingspresident Olemic Thommessen.

Stortingspresidenten har møtt organisasjonen tidligere, og ønsker å bli oppdatert på arbeidet de gjør mot ekstremisme og radikalisering. Organisasjonene har som hovedformål (er) å forebygge radikalisering og ekstremisme blant ungdom i Norge. De mener at den beste måten å forebygge radikalisering og ekstremisme er ved å ta ungdommen på alvor.

Stortingspresident Olemic Thommessen sier følgende om sitt besøk:

Formålet med reisen er blant annet å følge opp JustUnitys arbeid. Som stortingspresident ønsker jeg å bidra til at alle deltar i vårt demokrati, og at ingen faller utenfor. Det henger tett sammen med arbeidet mot ekstremisme og radikalisering.

Sammen med Faten og Yousef kommer også Siri Seim Sønstelie, som er overlevende fra Utøya og som har skrevet boken; «Jeg lever, pappa » Siri har nylig tatt en master i London i sikkerhetspolitikk med en hovedoppgave om ekstremisme.

Det er elevene på første året, Vg1 som er så heldige å få oppleve JustUnity. Vi håper på denne måten å gi elevene våre et innblikk i og forståelse for hvordan vi kan forebygge radikalisering og ekstremisme. Elevene har fått forberedelses-oppgaver i forkant av foredraget og vil får arbeidsoppgaver i etterkant for å bearbeide temaet videre.

Horten videregående skole ser fram til en svært spennende dag i møte med JUSTUNITY

Stortingspresidenten vil sammen med JustUnity være tilgjengelig for media etter foredraget. Stortingspresidenten vil være tilgjengelig fra kl. 11.40-11.55 og JustUnity så lenge det er behov.