Energifinalister fra Horten til Trondheim - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/pages/Horten-vgs/174810332567294 https://plus.google.com/share?url=http://www.vfk.no/RSS-feed/

 

  • Jarle Aagaard, Rådgiver – Videregående skole
  • 30. jan. 2014
  • 24. okt. 2017

Energifinalister fra Horten til Trondheim

3.–5. februar inntar energifinalister fra hele landet teknologibyen Trondheim.

 I 24 hektiske timer skal elever fra Horten delta i konkurransen om å finne den beste løsningen innen framtidens fornybare energi.
Denne høsten har nær 3500 elever fra videregående skoler over hele landet deltatt på lokale gründercamper hvor de har løst ulike oppdrag knyttet til energi og klima. Elevene fra Horten har kvalifisert seg gjennom å ha blitt kåret til de beste i Vestfold.

Eirik Osnes, Celine Prøytz, Steinar Sollien Nicolaisen, Ylva Gravdahl Pedersen og Vetle Naterstad fra Horten videregående skole skal representere Vestfold på Nasjonal Gründercamp. Foto: UE Vestfold. 

– Dette er en læringsform som engasjerer elevene. De får anvendt realfagene på et reelt oppdrag som fordrer at de oppdaterer seg på det siste innen energiteknologi. Vi håper elevene som deltar oppdager at kombinasjonen realfag og entreprenørskap er spennende og gøy, sier Anne Grethe Bakken, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Vestfold.

Med virkeligheten som læringsarena

Det er sjette år på rad at Enova og Ungt Entreprenørskap utfordrer ungdommen og arrangerer camp for elever på videregående skole.

– En av Enovas viktigste oppgaver er å bidra til å utvikle ny energi- og klimateknologi. Vi står foran store utfordringer knyttet til energi og klima og utvikling av ny teknologi er essensielt for å kunne møte disse. Derfor ønsker Enova å inspirere og engasjere de som skal utgjøre framtidens Norge, slik at de får interesse for grønt entreprenørskap og innovasjon, sier Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør, Enova SF.

Oppdraget på den nasjonale gründercampen er strengt hemmelig inntil det offentliggjøres for deltakerne klokken elleve på tirsdag. Elevene får et døgn på seg til å jobbe fram løsninger som overbeviser dommerpanelet, bestående av fagpersoner på feltet. Løsningene må være realistiske, nyskapende og framtidsrettede.

Inntar Trondheim

Energifinalistene inntar Charlottenlund videregående skole i tre dager. Etter et døgns hard jobbing med løsningsforslag og forretningsplan, går seks grupper videre til 
avsluttende finale på onsdag. Her presenteres løsningene for publikum og en jury bestående av energieksperter.

– Nyskaping og entreprenørskap er avgjørende for å kunne møte de energiutfordringene vi står overfor både nasjonalt og internasjonalt. Det blir spennende å høre hvilke 
løsninger ungdommene kommer opp med på årets oppdrag, sier Nakstad.

Kåring av vinner av Nasjonal Gründercamp 2014 finner sted på Charlottenlund videregående skole onsdag 5. februar klokken 13.

Kontakt:

Eirik Osnes, Horten videregående skole, eirik.osnes@mail.com mobil 909 16 013

Anne Grethe Bakken, daglig leder, UE Vestfold, anne.grethe.bakken@ue.no, mobil 95 96 99 71

Espen Sletvold, kommunikasjonsrådgiver, Enova, espen.sletvold@enova.no, mobil 971 28 188