Full fart på gründercamp i England - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/pages/Horten-vgs/174810332567294 https://plus.google.com/share?url=http://www.vfk.no/RSS-feed/

 

  • Inger Lindseth
  • 07. apr. 2014
  • 24. okt. 2017

Full fart på gründercamp i England

Andreas, Per Kristian, Lina, Eirik og Vetle fra 2STF har denne uka deltatt i den europeiske finalen i Gründercampen Sci-Tech Challenge med Inger som følge.

Stedet for campen kunne vanskelig vært med «Sci-Tech» enn i år: McLaren Technology Centre i Woking utenfor London. Herfra styres og drives formel-1- satsingen til McLaren-gruppen, og vi fikk blant annet se en imponerende premiehylle. Bak formel-1-bilene er det et team som arbeider kontinuerlig med utvikling av nye teknologiske løsninger og forbedret design. Det ble anslått at for å ha de to formel-1-bilene til McLaren med i formel-1-sirkuset er det ca 1500 mennesker involvert, og at det å vinne dreier seg om 80% teknologi og 20% kjørerkvalifikasjoner. Noe å tenke på neste gang du ser et formel-1 løp…? 

Utfordringen til årets gründercamp-finalister var heller ikke liten: Design den tryggeste, raskeste og mest energieffektive formel-1-bilen for 2040-sesongen. Elever fra syv europeiske land ble fordelt i grupper for å jobbe med denne oppgaven i halvannet døgn. Her var det ikke bare faglige, men også språklige og kulturelle utfordringer som skulle løses. Prosessen var lærerik langt ut over det realfaglige området. 2STF-elevene kom sammen med de andre deltakerne på campen om med mange spennende ideer om hvordan fremtidens formel-1-bil kan være.

Selv om programmet var tett ble det også tid til litt sosialt. En fornøyelsespark & zoo var nærmeste nabo til hotellet vi bodde på, så selv om det dessverre ikke ble noen kjøretur i McLarens biler, var det mulighet for litt fart her. Vi takker Ungt Entreprenørskap som i samarbeid med Exxon mobil ga oss muligheten til å være med på disse dagene i England.

Hør innslaget på Vesfoldsendingen her

Elever kjører karusell