Gitarkurs for barne- og ungdomslinjen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/pages/Horten-vgs/174810332567294 https://plus.google.com/share?url=http://www.vfk.no/RSS-feed/

 

  • 25. nov. 2013
  • 24. okt. 2017

Gitarkurs for barne- og ungdomslinjen

I år satser vi på å lære både elever og lærere på barne- og ungdomsarbeiderlinjen å spille noen enkle sanger på gitar.

Barn er veldig glad i samlingsstunder med gitar og sang, og tenkte det var litt morsomt for elevene å få muligheten til å prøve ut dette.

Anita Fjelldal kom til oss for å holde et 7 timers kurs over to dager, i en metode som går på fargekoder og fargede strenger på gitaren. Den første dagen gikk mye av tiden med på å lære seg å stemme gitaren, noe som er uhyre viktig for at det skal være en glede å høre på og å spille på gitaren.

 

Vi lærte også D og A7 grepet, og vi spilte og sang noen enkle sanger. Neste dag vi hadde kurset, stemte vi igjen opp gitarene og spilte noen enkle sanger med D og A7 grepet. Vi lærte også om anslag og fingerspill. I tillegg lærte vi også grepene Em og G og med disse grepene i tillegg til D grepet kunne vi plutselig spille: Four Non Blondes med «What’s up».

 

Nå er det bare å fortsette å øve alene. Begge klassene har fått låne hvert sitt klassesett med gitarer og en øvelsesbok i et helt skoleår, og målet er å kunne spille en del i løpet av året.

Foto og tekst: Cecilie Kongstein-Kokkim og Karin B. Soltveit