HALLO! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/pages/Horten-vgs/174810332567294 https://plus.google.com/share?url=http://www.vfk.no/RSS-feed/

 

  • Tekst: Mari Bø Trosterud og Trond Ellefsen Foto: Aurora W. Linchausen
  • 07. feb. 2014
  • 24. okt. 2017

HALLO!

sier tidligere MK-elev, Amalie Nærø, nå journaliststudent fra høgskolen i Volda, ved Ålesund.

På medier og kommunikasjon har vi en tradisjon for at tidligere elever kommer og forteller om studiene sine. Dette er en inspirerende form for yrkesveiledning, fordi det er lett å bli inspirert av studenter, som kjenner skolen og elevene våre. En dag for kort tid siden var det Amalie Nærøs tur. Hun fortalte om et godt og lærerikt miljø på journalisthøgskolen i Volda. Studentene blir godt kjent med lærerne, og de får mange utplasseringsmuligheter i Norge og i utlandet, samt jobbmuligheter, fordi høgskolen har et veldig sterkt kontaktnett. Selv har hun et godt håp om å få praksisplass i TV2 til høsten.

Men er det slik at alle elever som går medier og kommunikasjon planlegger å studere eller jobbe innen media? En sjekk på høsten av hva de 31 avgangselevene fra MK 2013 var i gang med, viste at 2 elever studerte kriminologi i Liverpool, 1 studerte historie i Newcastle, mens 1 studerte grafisk design i London. 1 tidligere elev hadde begynt på internasjonal markedsføring på BI i Oslo, 1 elev på markedshøgskolen i Oslo, og 1 på ergoteraperiutdanning i Trondheim. 2 hadde begynt på høgskolen på Bakkenteigen, der den ene studerte engelsk, den andre hadde begynt på barnehagelærerutdanning. 1 var begynt på filmstudier i Danmark, 1 var begynt med film på Idefagskolen og 1 studerte fashion og mote i New York. - Andre var i arbeid, med tanke på å studere etter hvert, mens 5 var begynt på folkehøgskole og 1 var i Kongens Garde.

- Ca. 1 av 5 av elevene som går på MK, fortsetter med å studere eller jobbe med media. Med tre år på MK får du generell studiekompetanse.  Mange elever ser MK som en spennende og lærerik vei til høyere utdanning, selv om de ikke tenker å gå videre med media. Tidligere MK-elever har bl.a også utdannet seg innen økonomi, business, administrasjon og arkitektur, ja selv innen dans  og til å bli  bioingeniør. Men selvsagt også innen mediefag som f.eks grafisk design, film, fjernsyn, radio. 1 har stor suksess med et eget mediedesignmagasin på nett. Flere har egne firmaer. 1 har drevet eget firma, tatt fagbrev som mediegrafiker, og studerer nå arkitektur. Så det er mange muligheter om du går inn for det!