Med verden for sine føtter - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/pages/Horten-vgs/174810332567294 https://plus.google.com/share?url=http://www.vfk.no/RSS-feed/

 

  • Tina Ulven Ringheim
  • 19. des. 2013
  • 24. okt. 2017

Med verden for sine føtter

I oktober 2013 flyttet Bettina Myklebust Støvne til London for å studere grafisk design på Middlesex University.

Nå er hun tilbake i Norge, og forteller elever fra Medier og Kommunikasjon om studiene sine.

Ivrige mediaelever med Bettina sentralt foran

Etter 3 år på Horten videregående skole, har Bettina pakket livet sitt ned i fire kofferter og flyttet til London for å studere.

-          Jeg fikk sansen for grafisk design fordi vi hadde om det på skolen. Jeg begynte å gjøre litt privat for bedrifter, og det var da jeg skjønte at dette var noe jeg ville fortsette med, forteller Bettina om studievalget sitt.

Det var på diverse utdanningsmesser hun fikk øynene opp for organisasjonen Across the Pond, som hjelper norske studenter med veiledning rundt det å studere i Storbritannia.

For å studere på universiteter i Storbritannia, hjelper det ikke kun med gode karakterer. Man er nødt til å skrive etpersonal statement og få et anbefalingsbrev, for eksempel fra en lærer. Det er lurt å starte tidlig - ting tar tid, er Bettinas råd.

 

Å være norsk i England er ikke så vanskelig som det høres ut. Det er ikke et krav å snakke flytende engelsk, og det tar ikke lang tid før det blir naturlig å ha engelsk rundt seg hele tiden.

-          Det er en vanesak, og de forstår jo hva du mener selv om uttalen ikke er perfekt, forsikrer Bettina.

Penger er heller ikke et problem. Norske studenter i England lever godt, og det har Lånekassen mye æren for.

-          Alt er billigere i England, og jeg bruker mye mindre enn hva jeg har satt opp som budsjett, smiler hun fornøyd.

 

Å studere i England åpner opp for mange muligheter. Man blir selvstendig på en helt annen måte, og får venner for livet. Et helt nytt land, med helt nye sjanser. Bettina har bare èn ting og si dersom du er i tvil om dette er noe for deg.

-          Just do it!