Statsministeren i virtuell mattetime - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/pages/Horten-vgs/174810332567294 https://plus.google.com/share?url=http://www.vfk.no/RSS-feed/

 

  • 26. feb. 2014
  • 24. okt. 2017

Statsministeren i virtuell mattetime

Erna Solberg på Horten vgs.

Tirsdag 25. februar besøkte statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen Horten videregående skole. Her fikk de en innføring i pionerprosjektet Den virtuelle matematikkskolen (DVM).

Ny mattemetode

Den virtuelle matematikkskolen er nettbasert undervisning til matteglade elever i hele landet. 426 elever fra 14 fylker er med på ordningen som har til hensikt å gjøre skolehverdagen mer spennende for de som er flinkest i matte.

Lærer på fritida

Matteundervisningen foregår i stor grad i elevenes fritid, men det er også mulig å delta i skoletiden når de andre elevene følger den vanlige læreplanen. De unge mattetalentene melder seg selv på kurset, men man må ha en sterk femmer eller sekser i karakter for å få være med.

Det finnes også et tilbud som er utarbeidet for å motivere de svakeste elevene.

Ministerne fikk prøve

Både Solberg og Røe Isaksen fikk være med på en virtuell mattetime under skolebesøket, med god hjelp fra elever som er en del av prosjektet.

-    Denne læringsformen er veldig interessant fordi den muliggjør en større bredde i undervisningen, sa Solberg under prøvetimen.

Flott for skolen

Rektor ved Horten videregående skole Gisle Birkeland syntes det var flott at både statsminister og kunnskapsminister satt av tid i en svært hektisk kalender for å møte elever og ansatte.

- Horten vgs. har tradisjon for å være i front innen realfag og teknologi, og det var helt naturlig for oss å bli med på den virtuelle matematikkskolen. Vi vil satse videre på den teknologien og kunnskapen vi har tilegnet oss gjennom prosjektet. Sammen med resten av de videregående skolene i Vestfold skal vi bygge opp Nettskolen i Vestfold. Det ligger til rette for at vi blir en knutepunktskole for dette spennende arbeidet, forteller Birkeland.

Høgskolenivå

Prosjektet ble gitt på oppdrag av Kunnskapsdepartementet, og ble etablert på Horten videregående skole i skoleåret 2012/2013. Skolen samarbeider også med Høyskolen i Buskerud Vestfold slik at avgangselever som ønsker det tilbys fag på høgskolenivå.