Litteraturformidling - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/pages/Horten-vgs/174810332567294 https://plus.google.com/share?url=http://www.vfk.no/RSS-feed/
  • 03. mai. 2013
  • 14. aug. 2017

Litteraturformidling

Litteraturformidling er et av hovedområdene til biblioteket. Vi presenterer både norske og engelske bøker ved forespørsel.

Vi tilbyr bokpresentasjoner både i norsk og engelsk-faget for alle våre elever på skolen. I tillegg har vi et lesestimuleringsprosjekt på skolen vår. Alle Vg1 elever på Service og samferdsel, Design og håndverk, Teknikk og industriell produksjon, Elektrofag, Helse og oppvekst og Medier- og kommunikasjon er med på leseprosjektet. Hensikten med prosjektet er å gjøre elevene til bedre lesere. Lesing er en grunnleggende ferdighet som gjør at elevene lettere forstår fagtekster i alle fag. Prosjektet varer i 8 uker. Elevene skal lese i en skoletime (45 minutters stillelesning) hver dag. I tillegg oppfordres elevene til å lese 30 minutter hver dag utenfor skoletiden.

Leseprosjektet vant Bibliotekprisen i Vestfold 2012 (ekstern lenke)
Ta kontakt med biblioteket for mer informasjon. Vi deler gjerne våre erfaringer til andre skoler og interesserte.

Det finnes en god bok for alle!

Biblioteket sørger for at elevene får en bokpresentasjon for nye spennende ungdomsbøker og får muligheten til å låne disse etter presentasjonen. Vi veileder elevene i etterkant i forhold til nivå og interesser.

Klassen 1STF har gitt korte anmeldelser (blurbs) på engelsk av de bøkene de leste høsten 2013.

http://thereadingproject1stf.tumblr.com/ (ekstern lenke)