Studiespesialisering - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/pages/Horten-vgs/174810332567294 https://plus.google.com/share?url=http://www.vfk.no/RSS-feed/
  • 05. jun. 2013
  • 23. nov. 2016
  • Utdanning

Studiespesialisering

Skal du for eksempel bli sykepleier, lærer, ingeniør, politi eller advokat må du gå på høyskole etter videregående. Alle offentlige høyskoler krever studiekompetanse.

På studiespesialiserende jobber du både teoretisk og praktisk. Det er vanlig å jobbe individuelt, i grupper og ha fremføringer foran et publikum. Du leser skjønnlitterære og fagtekster.

Når du kommer til det andre året (VG2) må du velge mellom to programområder. Språk og samfunnsfag, eller realfag.

Språk og samfunnsfag

I språk og samfunnsfag har du fag som samfunnsøkonomi, sosiologi og sosialantropologi, historie og filosofi, kultur og kommunikasjon, politikk og menneskerettigheter, rettslære og engelsk.

 

Realfag

På realfag er det fokus på matematikk (R og S), kjemi, biologi og fysikk.

Hva kreves av eleven?

· At du er tilstede på skolen

· Deltar aktivt i timene

· Er forberedt

· Holder frister og avtaler

· I tillegg bidrar du til et godt læringsmiljø, et trygt klassemiljø og er en god medelev.

Studiespesialisering med toppidrett

Er du utøver og spesielt interessert i en idrett, og har planer om å studere videre på høyskole kan studiespesialisering med toppidrett være valget for deg. Med denne studieretningen får du studiekompetanse slik at du kan søke videre på offentlige høyskoler. I tillegg får du teoretisk og praktisk kunnskap om idrett.

På studiespesialisering med toppidrett jobber du både teoretisk og praktisk. Det er vanlig å jobbe individuelt, i grupper og ha fremføringer foran et publikum. Du leser skjønnlitterære og fagtekster.

Horten videregående skole har samarbeidsavtaler med flere lokale idrettsforeninger. Du som elev får mulighet til å trene din idrett i deler av skoletiden. Med denne studieretningen får du mulighet til å utvikle ditt idrettstalent i tillegg til at du får mulighet til å ta høyere utdanning.

Hva kreves av eleven?

· At du er tilstede på skolen

· Deltar aktivt i timene

· Er forberedt

· Er interessert i idrett

· Holder frister og avtaler

· I tillegg bidrar du til et godt læringsmiljø, et trygt klassemiljø og er en god medelev.