Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Fire på rad

Onsdag 08.11 kl. 19:00, Larvik bibliotek

Carl-Frode Tiller, Helga Flatland, Lars Petter Sveen og Torill Brekke

Carl Frode Tiller debuterte som forfatter i 2001 med romanen Skråninga, og har høstet en rekke priser for sine bøker. Med Innsirkling-trilogien plasserte han seg i det litterære elitelaget i Norge. Vi kjenner igjen Tillers univers også i Begynnelser som nettopp har utkommet. Det handler om familiekonflikt, følelsesterror, vulgær sjalusi og krypende desperasjon. Det hele rammet inn av en fortelling som begynner med slutten.

Helga Flatlands debut Bli hvis du kan. Reis hvis du må fra 2010, fikk overstrømmende kritikker og hedersbevisningene lot ikke vente på seg. Flatland regnes blant de fremste av unge norske fremadstormende forfattere. Hun har fått et stort publikum for måten hun beskriver menneskelige prosesser som sorg, tilknytning og oppbrudd på. I hennes ferske En moderne familie er det store spørsmålet: Hva skjer når familieidyllen slår sprekker og foreldre skilles når de rundere de 70?

Lars Petter Sveen debuterte med Køyre frå Fræna i 2008. Med sin tredje bok Guds barn brøt han for alvor gjennom i 2014. I den rykende ferske Fem stjerner møter vi fem unge mennesker på flukt fra et liv som barnesoldater i Afrika. De fem bestemmer seg for å holde sammen og prøve å komme seg til Europa. Leseren tas med på en reise fra teltene i flyktningleirene, via brutalt fangenskap til bølgene i Middelhavet. Det handler om å miste alt og flykte til ingenting, men også om håp, samhold og vennskap.

Toril Brekke debuterte som forfatter allerede i 1976, og har siden skrevet en lang rekke romaner, ungdomsbøker og noveller. I romanen Alle elsket moren din fra 2017 tas vi med til Oslo i 1949. Vi følger hovedpersonen Agathe inn på 50- og 60-tallet. «Hvem er faren min?», spør Agathe flere ganger. Moren hører det visst ikke. Istedenfor å finne faren sin, får Agathe en ny stefar og må flytte fra mormor og morfar på Bekkelaget til et nytt boligfelt på Valle-Hovin. Der får hun gjøre som hun vil, og det hun vil, er både fantastisk og iblant livsfarlig.

Programleder: Elisabeth Kjensli Johansen

Billetter: 100,–

Foto: Niklas Lello