Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Nordic Noir

Torsdag 09.11, kl. 19:00, Larvik bibliotek

Nils Nordberg, Aslak Nore og Ingvar Ambjørnsen

Norske krimforfattere legger stadig nye språk og land under seg. Mange lurer på hvorfor norsk krim har slått så enormt an, ikke bare her hjemme, men også i utlandet. Er norsk krim spesielt god, eller er det andre ting som spiller inn? Og er det slik noen vil ha det til at krimsjangeren fortrenger poesien, novellen og annen «høyverdig» litteratur fra bibliotek og bokhandel? Hva legger kritikerne egentlig til grunn for sine vurderinger når terningen trilles for den nye boka til våre bestselgende krimforfattere?

Vi har bedt trioen Nils Nordberg, Aslak Nore og Ingvar Ambjørnsen hjelpe oss med å få svar på disse spørsmålene. Både hver for seg og tilsammen besitter de stor kunnskap om norsk krimlitteratur og har til sammen lest enorme mengder av den.

Nils Nordberg oppfattes av mange som Norges fremste spesialist på kriminallitteratur og har vært president i Rivertonklubben. Som instruktør og dramaturg i Radioteatret har Nordberg stått bak en rekke oppsetninger av krim og spenning.

Aslak Nore er journalist, forfatter og anmelder. Han har skrevet både fotballbøker og krigsdokumentarer. Han er nå aktuell med oppfølgeren til Oslo Noir, Ulvefellen, en spionthriller fra Hitlers rike.

Ingvar Ambjørnsen er kjent for de fleste som forfatteren bak Elling-bøkene. Han har også skrevet flere krim- og spenningsbøker. I en årrekke har han anmeldt krim for Dagbladet og VG og krim har også vært tema på bloggen hans.

Billetter: 100,–

Foto: Marie Sjøvold