Ferdighestdagen 2014 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

- Ferdigheter og nerver

Det er mange ungdommer som ønsker å kombinere hesteinteressen sin med utdannelse.

Det møtte 46 vg1-søkere til ferdighetstestene på Melsom. Totalt er det 56 som har søkt studiespesialisering med toppidrett hest. De som ikke hadde anledning til å komme, kan ta kontakt med skolen for å avtale tid for testen.

De fleste ønsker sprang, og på testdagen møtte 35 ungdommer. Dressur hadde ni deltagere, og to travelever viste sine kjøreferdigheter. Det var god geografisk spredning på de fremmøtte, hele 13 fylker var representert.

I tillegg til ride- og kjøreaktiviteter i ridehallen, måtte vg1-søkerne gjennom en løpetest og et intervju. De måtte fortelle om motivasjon og ambisjoner for å begynne på toppidrett hest, og de måtte innom egne forutsetninger for å klare seg gjennom et studiespesialiserende løp.

- På bakgrunn av det trenerne så i banen og samtalen vi hadde med søkerne, vil vi sende brev til alle og gi vår anbefaling om å opprettholde søknaden eller ikke, sier studierektor Sigmund Olsen. Det endelige inntaket vil være klart rundt 10. juli 2014. - Så langt vi kunne registrere, var det ingen som trakk sin søknad på stedet! tillegger studierektoren tilfreds.

Mange godord

Det er store mengder informasjon som skal formidles en slik dag, og det er mange spørsmål som skal besvares. Tilbakemelding fra både søkere og foresatte var at de hadde blitt tatt godt vare på og fått nyttig og relevant input. Ikke minst vanket det godord om stedet og fasilitetene for å holde på med hest.

- Stedet for hest og utdannelse

Martine Gjerdet (t.v) og Madison Granlund Miller, begge fra Skedsmo i Akershus, var helt klare for å begynne på Melsom til høsten. - Dette er den nærmeste skolen som har et slikt tilbud der du kan kombinere hesteinteressen og utdannelse.

To jenter fra Skedsmo som deltok på fedighetstesten 5. april 2014.

På spørsmål om hvordan de har hørt om tilbudet på Melsom, forteller de at jungeltelegrafen har fungert gjennom venninner i hestemiljøet. De har også vært innom standen som Melsom har hatt på Oslo Horse Show.

Martine og Madison er heller ikke veldig betenkte på å skulle flytte hjemmefra. Men at de to kjenner hverandre fra før, mener de vil være betryggende på et nytt sted blant mange nye.

Da vi pratet med dem var intervju og løpetest unnagjort. - Det gikk helt greit! Noe de også mente å kunne oppsummere med etter ridetesten.  Nå er det, også for de to, bare å vente på resultatet av inntaket.

Fra ferdighetsdagen, hest og rytter over hinder i ridehallen.

(På vår facebook-side er det lagt ut en videosnutt fra ferdighetsdagen.)