Filmundervisning på engelsk - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

Gjenvisitt fra Falmouth

Filmundervisning på engelsk for vg2-elevene på Medier og kommuniksjon.

I en uke fikk vg2-elevene på Medier og kommunikasjon erfare hva som forventes av innsats, når engelske universitetsstudenter tilrettelegger et undervisningsopplegg i film.

Rachael Victoria Jones, Olivia Rose Povey og Angela Nicole Ferguson er andreårsstudenter ved Falmouth University, studerer film og jobber med hver sin bachelorgrad. Besøket på Melsom var deres første møte med Norge og norsk videregående skole. De mente nok å kunne registrere at holdningen til å jobbe og prestere var “quite laid back”, som de uttrykte det; sammenlignet med skoleerfaringer fra hjemlandet.

  FAKTABOKS

I to år har Melsom vgs. hatt et samarbeid med Falmouth University; lokalisert til Cornwall på sør-vestkysten av England. Det har bl.a. hatt som følge at vg3-elevene ved Medier og kommunikasjon har besøkt universitetet. En uke på høsten har elevene kunnet prøve de mk-relaterte fasilitetene; et felt hvor universitetet har spesialisert seg.

(Se reportasje fra besøket høsten 2013.)

 

Langt mer positive var tilbakemeldingene om elevens ferdigheter og kunnskaper om det å lage film. Å produsere en film i løpet av en uke, fra ide via manus, opptak og redigering; er utfordrende. De tre filmstudentene oppsummerte at noen av filmene var virkelig gode.

Undervisningsopplegget inngår i et prosjekt som Rachael, Angela og Olivia jobber med på universitetet. De var godt fornøyd med besøket på Melsom, og undervisningen i mk-klassen karakteriserte de som god og verdifull arbeidserfaring.

- De hadde et godt opplegg, og jeg blandet meg minst mulig opp i undervisningen denne uken, sier faglærer Anita Vesth. Etter eget utsagn var hun mer en serviceperson som sørget for utstyr og tilrettelegging. Hun kunne bare registrere at elevene tok undervisning på engelsk uten problemer.
- De hadde kustus på elevene og var raske med å følge opp, dersom noen forsøkte å lure seg unna.

Og elevene; hva synes de? Kommentarene går på artig avveksling. Interessant å ha en hel uke med undervisning på engelsk. Noen likte også selve undervisningsopplegget, mens de som ikke er helt filmfrelste, ikke er fullt så begeistret. Flere hender ble rakt i været på spørsmål om noen kunne tenke seg studier i England etter Falmouthbesøket.

(Bildetekst: Filmstudentene fra Falmouth University, blant mk-elever i vg2, er fra venstre Olivia Rose Povey, Angela Nicole Ferguson og Rachael Victoria Jones. Her sammen med faglærer Anita Vesth.)