Oppsøkende lavterskeltilbud - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

Oppsøkende lavterskeltilbud

En pratestund rundt middagsbordet.

Det er en mandag i oktober, klokken er 15:00, og for elevene i studentboligen serveres middag i kantinen. Ved et av bordene har rådgiver Hilde Marie Hermansen slått seg ned, sammen med tre elever i 2STA.

- Dette er et opplegg vi har hatt siden skolestart. Mandager og torsdager menger vi oss med elevene i middagstiden. Du kan godt kalle dette et oppsøkende lavterskeltilbud fra Elevtjenesten på skolen. Det at vi er til stede gjør det enda enklere for elevene å ta kontakt med oss.

Rådgiver Hilde utgjør halvparten av det oppsøkende teamet. Elisabeth Meier Johansen, spesialpedagogisk rådgiver, den andre, og hun er på plass i kantinen på torsdager.

- Det er vel ikke akkurat slik at det er kamp blant elevene om å få oss som «bordkavaler», og kanskje er det vi som spør mest. Men det blir ofte prat om dagligdagse ting, og av og til er det noen som lurer på noe, og det kan være en grei måte å gjøre avtaler om samtaler på tomannshånd.

Bakgrunnen for opplegget forklares med at elevene som bor i studentboligen kommer fra ulike plasser i landet. Og at det å bo langt hjemmefra kan utløse et behov for voksenkontakt. Erfaringene så langt er ifølge rådgiver Hilde svært gode.

- Det er en fin måte å bli kjent med elevene på, og vi blir tatt godt imot. De er jo veldig hyggelige!

Tre elever fra 2STA sammen med skolens rådgiver i kantinen.

- Det er helt greit å få middagsbesøk, mener (fra venstre) Maren Louise Hoel, Shana Amalie Toussi og Vilde Olesrud i 2STA. Som denne mandagen har fått rådgiver Hilde Marie Hermansen til bords.