Toppidrettsdag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

Interessen for toppidrett øker år for år

Gledelig mange takket ja til toppidrettsdag-invitasjonen.

Toppidrettselevene i vg1 var velvillige vertskapsassistenter, da skolen inviterte til toppidrettsdag lørdag 18. januar. Og i ettertid er det laget norskoppgave basert på elevenes erfaringer denne dagen. Vi har fått lov å sakse litt fra reportasjen til Helene Eike Østrem (1STA).

Toppidrettselevene hadde byttet timer slik at det var både sprang- og dressuraktivitet i hallen, da potensielle toppidrettssøkere kom på besøk. Travelevene hadde oppvisning litt senere på dagen. I løpet av dagen var det over 30 ungdommer med stor hesteinteresse som kom for å se på forholdene.

Mot slutten av omvisningen ble jentene (det er et faktum at hesteinteressen er størst blant dem) spurt om de kunne tenke seg å gå på Melsom neste skoleår etter det de hadde fått se? Det var mange hoder som nikket. Også blant foresatte, i følge vår utsendte medarbeider.
Uten at det ble gjennomført en kvalifisert opptelling, fikk vi et klart inntrykk av at sprang var det de fleste var interessert i.

Kommentarene gikk på hvor fin den nye ridehallen (70 x 30 m) er, og at stallene er nye og moderne. Det ble også uttrykt tilfredshet med at hallene og stallene ikke var kalde, selv om det var minusgrader og surt ute.

En vellykket toppidrettsdag på Melsom, der spenningen nå knytter seg til om de fremmøtte vil søke seg hit til høsten. At unge jenter og foresatte tar turen fra Tromsø og Bergen, Trøndelag og Oppland tyder i hvert fall på en viss interesse for Melsom og toppidrett.

Epilog
Det tar tid å innarbeide nye tilbud. Da er det viktig å jobbe målrettet for å få ut budskapet om hva vi har på Melsom. Dette med å kombinere utdanning og idrettskarriere; legge forholdene til rette i et anlegg som trolig er det beste en skole i Norge kan tilby hesteinteressert ungdom.
Når skolen er i gang høsten 2014, vil Melsom ha elever på alle tre trinn i Studiespesialisering med toppidrett hest. Vi registrerer med tilfredshet at besøket i år er det beste hittil; trolig er Melsom i ferd med å nå ut med budskapet sitt.