Melsom-elever i NM - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs
  • 06. nov. 2015
  • 04. apr. 2016

Syv Melsom-elever i junior-NM

I helgen arrangeres årets innendørs sprang-NM for juniorer på Melsom.

Syv av deltagerne er elever ved skolen; og de er både optimistiske og forhåpningsfulle om å gjøre det bra i løpet av mesterskapet.

Bakgrunnen for optimismen er topplasseringer i konkurranser som de har deltatt i i forkant av junior-NM. Det har vært stevner i Arendal, Grenland, Drammen og Kristiansand, der de har møtt mange av konkurrentene som også er på plass i junior-NM.

Melsom-elevene som er klare til dyst er Sandra Bligaard og Solveig-Kristine Nordhov i Vg1, Mette Gade, Madison Granlund Miller, Matilde Grønn og Viktoria Davidsson i Vg2, og Frida Tjessem i Vg3. Sandra og Frida har erfaring fra tidligere innendørs junior-NM, mens de øvrige er debutanter. De har kvalifisert seg til mesterskapet gjennom å ri omganger der hinderhøyden er 1,30 meter og hatt maks ett riv.

Solveig-Kristine er litt betenkt på hva som venter henne. Det skyldes at hesten hennes har vært skadet en stund, men er nå friskmeldt. Derfor er hun litt usikker på hvilken innvirkning skadeperioden kan ha hatt, og om hesten er tilbake på samme nivå som før skaden.

Toppidrettsjentene er klare på at de er konkurrenter under mesterskapet, men bedyrer at de unner hverandre å gjøre det bra. - Vi er jo venner, vi er på lag!

- Hvis det går dårlig, så hjelper det at andre lykkes, fastslår Mette.

Andre år på rad

Det er andre året på rad at hallmesterskapet arrangeres på Melsom. Noe som kan tyde på at fjorårets arrangement ble gjennomført på en svært god måte. Flotte fasiliteter og at de mange toppidrettselevene ved skolen deltar i «sjauer-gjengen», gjør det mulig å gjennomføre et så stort arrangement.

I tillegg til selve hallmesterskapet, vil det også bli konkurrert i andre klasser. I alt vil det være nær 250 ekvipasjer i sving fra fredag til søndag. I selve mesterskapsklassen stiller 82 ekvipasjer.

(Bildet øverst i artikkelen.)
Melsom-elevene som er klare for innendørs sprang-NM for juniorer er (fra venstre) Sandra Bligaard, Haugesund rideklubb, Solveig-Kristine Nordhov, Drøbak rideklubb, Matilde Grønn, Jarlsberg og Melsom rideklubb, Viktoria Davidsson, Jarlsberg og Melsom rideklubb, Madison Granlund Miller, Jarlsberg og Melsom rideklubb og Mette Gade, Sørkedalen og Oslo rideklubb. Frida Tjessem var ikke til stede, da bildet ble tatt.