Melsomelev i trav-derby - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

  • 31. aug. 2015
  • 04. apr. 2016

Melsom-elev i derby-kvalifisering

I månedsskiftet august/september inntreffer en av traventusiastenes høytidsstunder. Da kjøres kriterie- og derby-løpene.

Philip Scott Sønsteby, elev i 3STA, er sterkt involvert i årets høytidsstund. Onsdag 2. september 2015 skal han forsøke å kvalifisere sin egen fire år gamle vallak, Quickwin, til finalen i norsk derby. Her er det plass til kun 12 hester, og finalen kjøres søndag 13. september med 1 mill. kr. til hesten som er først i mål.

Philip Scott Sønsteby

Etter løpene på Bjerke 19. august skrev rikstoto.no på sin hjemmeside: «På en onsdag hvor Bjerke lå badet i strålende sol lot vi oss imponere mest av Quickwin. Sammen med sin eier Philip Scott Sønsteby sprengte han feltet og kom i mål som overlegen vinner på 15,2. Her kommer det til å følge mange seire utover høsten.»

- Hvis det bare ikke skjer noe uforutsett i løpet på onsdag, skal det være mulig å kvale til finalen. Vi må bare være blant de tre første i mål i vårt heat, lyder det optimistisk fra Philip.

Han forteller at familien har lange tradisjoner med hest, og at han har vokst opp med travere. I 2007 vant familiens Tangen Scott norsk travderby for kaldblodshester. At de i år har fått frem en varmblodshest blant de ypperste fireåringene, er Philip godt fornøyd med. - Derby-løpet er for fireårige hester, og det spesielle er jo at du kun får denne ene muligheten. Derfor er dette noe de fleste hesteeiere drømmer om; å kunne ha med en fireåring i derby-feltet.

- Jeg er ikke nervøs, men spent, sier Philip foran onsdagens kvalifisering.

Jockey og kusk

Philip nøyer seg ikke med å sitte i sulky og være kusk i travløp. Han har også flere seiere som jockey på galoppbanen. Da vi snakket med ham om derby-kvalifiseringen var han på farten til Tyskland og Belgia for å ri hester der. Han forteller at det er løp som inngår i en world cup-serie, der finalen er lagt til Qatar i vinter.

Med sine 1,80 m har Philip utfordringer som jockey. - Men det er veldig gøy med galopp. Jeg fortsetter så lenge jeg klarer å holde vekten, sier han.

Kanskje kan det være en fordel at hesten ikke har så mye å dra på i travløp, også. Og at det blir utslagsgivende på onsdag. Lykke til i kvalifiseringen!

Philip Scott Sønsteby på hesteryggen.