Nytt skoleår - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

  • 31. aug. 2015
  • 04. apr. 2016

Klokken har ringt inn for nytt skoleår

Skoleåret er 14 dager gammelt. Klasselistene er oppdatert, og totalt 248 elever er nå i gang med skoleåret 2015-16 ved Melsom vgs.

I 1STA - dvs. Vg1-elevene på studiespesialiserende med toppidrett hest, er det 21 elever. Ni fylker er representert i klassen. Hvordan er det å flytte på hybel og begynne et skoleår langt unna hjemplassen?

- Helt greit, sier Solveig-Kristine Nordhov, som er den med lengst «skolevei». Hun kommer fra Tromsø. Som sprangrytter er det viktig for henne å kunne konkurrere på Østlandet. Derfor har hun tidligere erfaringer med å bo langt hjemmefra. Hun og hesten har flere sommere bak seg i Drøbak-området.

Trine Anita Fossum, fra Fannrem i Sør-Trøndelag (sprang) og Erina Birkeland, fra Haugesund i Hordaland (dressur), er også fortrolig med en skoletilværelse et stykke unna familie og venner. Erina innrømmer imidlertid å ha litt hjemlengsel. Alle tre er installert i skolens studentbolig.

Flott område

Om grunnen til at de har havnet på Melsom er de tre samstemte. De har hørt mye bra om skolen, og muligheten for å kombinere utdanning med sin store interesse, er forklaringen. - Det er et fantastisk område, sier Erina og ramser opp staller, ridehaller og mulighetene for rideturer som den store Melsom-eiendommen har å by på. Hun tilføyer at dressurtreneren også hadde betydning for hennes skolevalg.

- Inntrykket til nå er at det er skikkelig her, alt er på stell, og vi har klare regler å forholde oss til, skyter Solveig-Kristine inn.

Både Solveig-Kristine og Trine har medelever som de har kjent fra før, mens Erina har møtte sine medelever for første gang. I følge de tre er de allerede blitt godt kjent med sine klassekamerater.

Trygt og godt læringsmiljø

- Rektor er opptatt av at elevene skal ha det trygt og godt på skolen.

Det er i korthet essensen i rektor Roar Jenshagens velkomstord til elevene ved skolestart. Og han reflekterte rundt begrepene omsorg, bry seg om og Melsom som en liten skole med trygt og godt læringsmiljø.

Rektor har statistikk og elevundersøkelse å vise til, når det er snakk om f.eks. trivsel og mobbig. Trivselen er stor og mobbing tilnærmet ikke-eksisterende. Siste skoleår viste også et frafall blant elevene, drop outs, på nivå med vgs’ene som har lavest frafallsprosent i Vestfold.

To "hestejenter" som skal kombinere sin store interesse med utdanning.

Erina Birkeland (t. v.)sammen med Enggaards RockZ, som er en seks år gammel hoppe. Erina har hatt hesten (som til daglig kalles Roxi) i tre år.
Cazimodo er en 10 år gammel vallak som Trine Anita Fossum har hatt i ett år. Hestens kjælenavn er Kåre.

(Bildetekst til bildet øverst i artikkelen.)
Tre «hestejenter» i 1STA med lang «skolevei» får representere elevene ved inngangen til et nytt skoleår. De tre er (fra venstre) Trine Anita Fossum, Sør-Trøndelag, Erina Birkeland, Hordaland og Solveig-Kristine Nordhov, Troms.