Philip på pallen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

  • 16. des. 2015
  • 04. apr. 2016

Philip på pallen

Philip Scott Sønsteby i 3STA kapret en tredjeplass i sammendraget, etter at FEGENTRI World Championship for amatørerryttere ble avsluttet med tre løp i Doha, Qatar 9. og 10. desember.

- Det har vært utrolig morsomt og lærerikt. Jeg har reist over hele verden, ridd hester på tre kontinenter, fått nye impulser og knyttet kontakter, sier Philip, nettopp tilbake på et vinterlig Melsom fra et sommertemperert Qatar. Han er takknemlig for å ha fått en slik mulighet; reise rundt å få gjøre det han synes er kjempegøy.

I mesterskapet har Philip vært Norges representant og konkurrert med jockeyer fra ni land. Det begynte med løp i Sør-Frankrike i februar, og siden har han ridd løp i Norge, Sverige, Italia, Belgia, Tyskland, Sveits, Spania (to ganger), Oman, USA og nå sist i Qatar. Totalt har det vært 22 løp. Philip har deltatt i 21. Det har endt i to første- og 10 trippelplasser (blant de tre beste). Totalresultatet ble en pallplass!

- Masse opplevelser og endeløse timer på fly, inngår i Philips omfattende reisevirksomhet. Han har skaffet seg nye venner blant konkurrentene. - Det er klart at vi var rivaler i forkant av og under løpene, men utenom konkurransene var vi mye sammen og ble gode kamerater.

Philip Scott Sønsteby i læringssenteret på Melsom. Philip Scott Sønsteby er tilbake på Melsom med et synlig bevis på tredjeplassen i FEGENTRI World Championship for amatører.

Som jockey har Philip en utfordring med sine 181 cm på strømpelesten; vekten. Han har lyst til å fortsette, men innser at han må vurdere hvor lenge det er mulig å ri galopphester. At hest blir et vesentlig element i hans fremtidige karriere, er han imidlertid rimelig sikker på. - Det blir nok mer trav, fastslår Philip, og kanskje det også vil være mulig å satse på en trenerkarriere innenfor galoppsporten?

(Fotnote: FEGENTRI er den internasjonale organisasjonen for kvinnelige og mannlige amatørryttere.)