Psykisk helsedag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

- Det handler om å ha det ålreit!

Fysisk anstrengende aktiviteter og interessante foredrag var virkemidler for å sette fokus på psykisk helse.

I etterkant skrev medielærer Sissel Flo Nilsen et innlegg på skolens «internblogg»; en oppsummering om et vellykket arrangement og en takk for et godt initiativ.

«Denne er til dere som har jobbet med Psykisk helsedag. Jeg opplevde elevene mine som veldig positive både før og etter arrangementet. Jeg tror at avbrekk fra hverdagen er viktig både for elever og lærere. Spesielt når det er så bra planlagt og gjennomført som dette. Det å sitte sammen med elever og høre deres meninger om kroppspress og etterpå ligge på gulvet i gymsalen og le av umulige yogastillinger sammen med dem, var en liten boost nå mot slutten av skoleåret. Håper dette gjentar seg. TUSEN TAKK!»

Ansvarlige for psykisk helsedag ved Melsom vgs. april 2015.

Sentrale personer som har sørget for et innholdsrikt og interessant program under psykisk helsedag på Melsom. På bildet er elevrådets Catharina Holmbukt og Simon Tørnvall Andersen flankert av (t.v.) Elisabeth Meier Johansen og Hilde Marie Hermansen fra elevtjenesten.

De som skal ha takk er elevtjenestens Elisabeth Meier Johansen og Hilde Marie Hermansen, og elevrådet med Catharina Holmbukt og Simon Tørnvall Andersen i spissen. Sammen hadde de forberedt et innholdsrikt programtilbud.
I tillegg rettes en stor takk til «de gode hjelperne» som de hadde fått med seg, og som var ansvarlig for foredrag og aktiviteter.

Programmet omfattet syv poster; «Bra mat», yoga, omvisning i smådyr-avdelingen, tannhelse, «Boot Camp», sosiale medier/kroppspress og tips om «Hvordan komme raskere tilbake etter å ha vært psykisk/fysisk syk».

- Vi ønsker å sette fokus på psykisk helse, for det angår oss alle, og kan være avgjørende for hvordan vi føler oss. Om vi trives eller «ser litt mørkt» på tilværelsen. Forklarer sosialpedagogisk rådgiver Elisabeth Meier Johansen.

Da kan det være snakk om å bli mer bevisst på egne tanker; om de er positive eller negative. - Tenk heller på alt det du får til, i stedet for å dvele ved det du er mindre god på! lød et av rådene. Dette rådet ble fulgt opp av en rekke andre tips om hva vi selv kan gjøre for å mestre hverdagen.

Det kan være smart å sjekke hva maten du kjøper egentlig inneholder.

Under seansen med "Bra mat" kom det frem at ungdom er opptatt av hvordan man ser ut, og av å være slank. Men å se bra ut er ikke det samme som å være sunn! En av oppgavene i opplegget gikk ut på å lese varedeklarasjonen på produkter for å sjekke hva de inneholder. På bildet er (f.v.) Kristin Magnussen, Vilde Jul-Larsen og Marthe Fredriksen i gang med arbeidet.

Kommentarer og uttalelser blant elevene gikk på at «vi har jo hørt det meste av dette før», men at det er nyttig med repetisjoner. Innsatsen var det ikke noe å utsette på, og opplegget falt tydelig i smak. Selv om en kunne registrere en og annen tungpust under de fysiske utskeielsene.

På Melsom er det besluttet at skolen skal ha en psykisk helsedag, minst hvert tredje år. Med de positive tilbakemeldingene fra årets seanse, ligger det nok an til nye psykiske helsedager. Om en stund.

Aktivitet er sunt for kropp og sjel.

Å holde seg i fysisk form kan også ha innvirkning på den psykiske helsen. "Boot Camp" hadde mange tips til øvelser som kan gjennomføres utenfor fitnessrom og uten treningsapparater.

Bildetekst: Bildet på toppen av artikkelen viser deltagerne i yoga-gruppen i full strekk. Foto: Marit Haugen.