Åpen skole 2016 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs
  • 19. jan. 2016
  • 04. apr. 2016

Sjekk mulighetene på Melsom

Onsdag 27. januar 2016. Invitasjon til 10.-klassinger og deres foresatte.

Åpen skole er en gylden anledning for 10.-klassinger og deres foresatte til å komme og oppleve hverdagen på skolen. I tillegg til orienteringer om utdanningsprogrammene og omvisning, er det mulig å kikke innom klasserommene og få et innblikk i elevenes aktiviteter.

Melsom vgs. har følgende utdanningsprogram; Medier og kommunikasjon, Naturbruk og Studiespesialisering med toppidrett hest. I tillegg har skolen Arbeidslivstrening for elever som har behov for særlig tilrettelegging.
Når det gjelder Medier og kommunikasjon blir utdanningsprogrammet studieforberedende fra høsten 2016. Det innebærer noen endringer (fra å være et yrkesfaglig utdanningsprogram) som det kan være nyttig å få informasjon om, dersom det er aktuelt å søke dette studietilbudet.

Åpen skole fra kl. 12:00

Portene for Åpen skole settes på vid gap kl. 12:00. Oppmøte i Stuene. Det er lagt opp til omvisninger hver hele time (fra kl. 12:00), slik at besøkende kan ta skolens fasiliteter i nærmere øyesyn.

Kl. 13:30 og kl. 18.00 er det orienteringsmøte i Stuene; her vil tema være skolen, utdanningsprogrammene og fordypningsfagene.

Et viktig valg

Ungdommer som skal fra ungdomsskole til videregående står foran et viktig valg. Det kan være helt avgjørende for «hva man skal bli når man blir stor». Dessverre er feilvalg et kjent begrep i denne sammenhengen. Og feilvalg viser seg å være ett element i den dystre statistikken som viser frafallet i den videregående skolen.
Å innhente mest og best mulig info om de ulike utdanningsprogrammene som kan være søkeinteressante, er et godt råd for å minske faren for å velge feil. Melsom jobber hardt for å gi 10.-klassingene best mulig informasjon om skolens utdanningsprogram, slik at de har et best mulig grunnlag for å velge riktig karriereretning. Åpen skole er et av mange arrangementer som bidrar til dette.

Velkommen til Åpen skole på Melsom. Vi gleder oss til å møte deg!

Læring og trivsel

«Trivsel betyr mye for elevenes læring.» Elevene trives på Melsom. Det bekreftes årlig i elevundersøkelsen. I de ulike utdanningsprogrammene har elevene aktiviteter de er interessert i og stortrives med - i skoletiden, bidrar til det. Læring er hardt arbeid, men det er litt lettere, når en trives. Videosnutten nedenfor viser litt av hva skolen kan tilby, og at på Melsom er det læring og trivsel som gjelder.

Info om åpen skole jan. 2016.