Dressur og mesterskap - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

Representasjonsoppgaver for Melsom-ryttere. Artikkelen er oppdatert.

Marie Hoff og Vilde Antonsen er klare for internasjonale mesterskap i dressur.

Vilde Antonsen (til høyre på bildet over) og Marie Hoff er to fornøyde dressurryttere. De to 2STA-elevene er tatt ut til å representere Norge i EM (Vilde) og Nordisk (Marie) for juniorer. (Hesten på bildet heter Heibergs Rustichello, men i EM skal Vilde ha med seg Don Dino. Maries hest heter Fürstenfrau af Hvarre.)
I tillegg er Melsom-elev nr. tre, Signe-Christine Forberg Lillerud, 1STA, tatt ut som reserve til både EM og Nordisk.

Rett nok er det for de fleste av oss sommerferie og late dager like rundt hjørnet, men for Vilde og Marie vil dagene fremover bli fylt med trening og forberedelser. Nordisk Baltisk mesterskap i dressur blir arrangert i Finland 29. juni til 3. juli. EM i dressur har konkurransedager fra 19. til 24. juli. Mesterskapene omfatter både lagkonkurranse og individuelt.

Norge sender fire deltagere til hvert av mesterskapene. - Vi føler det å bli tatt på laget er en seier i seg selv, sier de to. Og innrømmer at det er stas å skulle representere Norge med flagget på brystet.  Vilde har erfaring fra to internasjonale mesterskap, mens Marie debuterer på utenlandsk jord.

De to gir lovord til trener Stine Gøtesen for den utviklingen de har hatt siden de begynte på Melsom og toppidrett hest høsten 2014. - Da vi kom hit var vi på et «distriktsnivå», og det er her på Melsom vi har utviklet oss. Marie deltar på ett til to stevner i måneden, mens Vilde med sine to hester konkurrerer nesten hver uke. Derfor er de fornøyd med undervisningsopplegget på skolen som legger til rette for at de kan reise til og delta på stevner.

- Og ambisjonene?

Både Vilde og Marie er klare på at det å komme på et representasjonslag har vært en drøm. For det er mange gode juniorer, og det er kamp om plassene.
- Vi ligger litt lavt, er karakteristikken av egne forventninger i forkant av mesterskapene. - For ute i Europa møter vi verdenseliten i dressur. Men vi er på vei oppover også her i landet, mener de to dressurrytterne.

… og vi ønsker Vilde Antonsen og Marie Hoff lykke til i mesterskapene!

Vilde Antonsen og Heibergs Rustichello på Melsoms gressbane.

Vilde Antonsen og Heibergs Rustichello på Melsoms gressbane.

Reserve til begge mesterskapene

Signe-Christine Forberg Lillerud er reserve til mesterskap for juniorer, EM og Nordisk.

Signe-Christine forteller om klare mål med sin satsing på dressur, og er klar på at hun har trent for å nå dem. - Det er gøy å komme i betraktning til en plass på laget og kunne representere Norge i mesterskap, selv om det ble reserve denne gangen. Bare det å få en slik beskjed bidrar til å øke innsatsen og lysten til å trene mer og satse videre.

At hun har vært inne i diskusjonen om en representasjonsoppgave tror hun skyldes jevn innsats gjennom året. Og skulle en av de uttatte deltagerne måtte kaste inn håndkleet, så er både Signe-Christine og hennes Højmarks Afrodite klare for mesterskapsdebut.
Men som bildet viser, i forhold til sommerens to mesterskap, sitter hun fortsatt på gjerdet og avventer.