Ferdighetsdagen 2016 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

Ett steg nærmere drømmen …

Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente. Til inntaket er klart …. rundt 10. juli.

Søkerne til stud.spes. med toppidrett hest har tatt et steg nærmere Vg1 og skolestart høsten 2016; de har vært igjennom ferdighetstester og samtaler. I løpet av lørdag 16. og søndag 17. april møtte 33 hesteinteresserte ungdommer på Melsom; syv dressur- og 26 sprangryttere. For de søkerne som ikke hadde anledning til å møte disse dagene, blir det ny mulighet mandag 2. mai.

Hanna og Mari har søkt toppidrett på Melsom.
Blant årets søkere til toppidrett hest er tvillingene Hanna (t.v.) og Mari Nymo Helli. - Vi har hørt mye bra om skolen, og gleder oss til å begynne her!

- Jeg ønsker å bli toppidrettsutøver! Hanna Nymo Helli er klar på hva som er grunnen til at hun har søkt seg til Melsom. Tvillingsøster Mari nikker bekreftende på spørsmål om det også er hennes ambisjon.

De forteller at det er lenge siden de hørte om tilbudet på Melsom og om muligheten for å kombinere utdanning og idrettskarriere. - Det har alltid vært en drøm om å kunne få begynne her, røper Hanna. Hesteinteressen begynte i syvårsalderen, og siden har hest vært en vesentlig del av tilværelsen.

- Vi har snakket med elever som har gått på skolen, og hørt mye positivt, sier de to. Som også synes at skolens fasiliteter for hester og hestesport ser bra ut. Gjennom facebook er de allerede blitt kjent med flere av sine medsøkere.  - Vi har hatt en slags nedtelling til denne dagen, og vi har både gruet og gledet oss til testene, sier Hanna og Mari, som smilende forsikrer at de er godt forberedt.

Sigrun og Terje klar for å teste hesteferdigheter hos toppidrettssøkerne.
Klare for ridetest. Trenerne Sigrun Sætrevik og Terje Olsen-Nalum forklarer Vg1-søkere om hensikten med rideøkten.

Ferdighetsdagen resulterer i et brev til hver enkelt søker, der det gis en anbefaling om å opprettholde søknaden eller ikke.

Toppidrettssøkerne blir ønsket velkommen av representanter for Melsom vgs.
Velkommen! Her møter spente Vg1-søkere skolens representanter som skal sjekke ferdigheter og samtale om motivasjon. Fra venstre; Terje Olsen-Nalum, Lars Elverum, Sigrun Sætrevik, Hans Christian Thorbjørnsen, Sindre L. Bjerkeseth, Sigmund Olsen og rektor Roar Jenshagen.

Bildetekst til foto øverst i artikkelen.
Samtale om motivasjon. Kaja Havdal, Sør-Trøndelag, hadde tatt turen til Melsom for å snakke med studierektor Sigmund Olsen og rektor Roar Jenshagen for å fortelle om hvorfor hun hadde søkt seg til toppidrett hest.