Heiuken 2016 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

Heiuke for mer trivsel

- Vi har «heiuke» for å styrke det psykososiale miljøet på Melsom. Vi ønsker å inkludere alle; ingen skal føle seg utenfor!

Slik innledet heiukesjef Hedvig Nesheim, da hun sammen med sine komitemedelever dro i gang årets heiuke. Dette er blitt en tradisjon og et fast innslag i begynnelsen av skoleåret.

Heiukekomitéen 2016.
Heiukekomitéen består av (bak fra venstre) Eskild Dybwad Svennungsen (3MK) og Andreas Krøger Madsen (3MK). Rekke to fra venstre Eline Hvatum Johansen (2MK), Håvard Høier Sandvik (2MK), Preben Sakshaug (2MK), Daniel Lindberget 2HHLG) og Silje Veronica Hedlund (2HHLG). Foran fra venstre Kathinka Furuseth (2HHLG), Thomas Terjesen (2MK), Hedvig Nesheim (heiuke-sjef) og Madeleine Aasrum (2HHLG).

I løpet av uken er det lagt opp til en type aktiviteter med lav list og høy morofaktor der alle kan delta. Med ett mål for øyet; å bli bedre kjent med hverandre. Erfaringene fra tidligere heiuker er at uhøytidelig lek og gøy bidrar til trivsel.

Men det er nå så rart med det. Selv under den mest banale lek ser en at konkurranseinstinktet vekkes, og moroaspektet kommer litt under press av alvorsambisjonene hos enkelte. Aktivitetene ble innledet med «ballongdans», der deltagerne får festet en oppblåst ballong til benet, og så er det om å gjøre for alle de andre konkurrentene å tråkke på og sprekke ballongen.
Aktiviteten avstedkom mest latter og moro. Men da det begynte å tynnes i rekkene blant aktørene som fortsatt hadde sin ballong intakt, gjorde nok tanken på seier at enkelte økte intensiteten i jakten på de flagrende ballongene. Da fant heisjefen det påkrevet å minne deltagerne om at «Dette er kun moro, og vi er jo venner!»

Ballongfeiden er inne i siste runde.
Ballongfeiden er inne i sluttfasen. Det er like før avgjørelsen faller.

Det endte godt, og tre ballonger som overlevde «basketaket» tilhørte elever i 2STA. Klassen sikret seg dermed viktige poeng i den videre kampen om ære og trivsel.

Heiukesjefene Inger Johanne og Hedvig.
En "heiuke" er et godt tiltak for trivsel og bli bedre kjent mener Inger Johanne Fjeldseth Klausen (som er skolens kontaktperson for heiukekomitéen) og heiukesjef Hedvig Nesheim.