Med MK til Falmouth - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

  • 10. okt. 2016
  • 16. mar. 2017

- Flott opphold, men lang hjemreise

- Masse hyggelige folk. Morsomme workshops i supre studioer med det utstyret. Vg3-elevene på Medier og kommunikasjon er godt fornøyd med besøket til den engelske sør-østkysten.

For fjerde gang har en MK-avgangsklasse vært på ukestur til Falmouth University. Den første MK-gruppen besøkte universitetet høsten 2012; et resultat av en bevisst satsing på å skaffe Melsom vgs. en samarbeidspartner i England. Hensikten med turene har vært å gi elevene et lite innblikk i hva de vil møte dersom de søker seg til videre utenlandsstudier. At valget falt på Falmouth og England er ikke tilfeldig. Mange norske ungdommer velger Storbritannia for videre studier. Og for MK’ere er Falmouth nærmest et «drømmested» fordi universitetet har lagt til rette for dem som vil fordype seg i de ulike fagfeltene innenfor medier og kommunikasjon.

MK'ere samlet til arbeidsøkt i studio.

Noe som også bekreftes av de nylig hjemvendte mk’erne. - Flotte lokaliteter og fantastisk bra utstyr. Som Vg3-elevene fikk anledning til å bruke i løpet av diverse workshops der temaene bl.a. var foto og film.
- Det som imponerte var at oppleggene for oss var så godt forberedt, slik at vi lærte så mye på så kort tid. Noe elevene også gir MK honnør for; grunnlaget for ukens faglige utbytte er lagt i løpet av Vg1 og Vg2 på Melsom.

- Også var folk så hyggelige! Både på og utenfor campus’en. De vi var i kontakt med på universitetet var hjelpsomme og gjorde hva de kunne for at vi skulle ha en fin uke.
Den «fine uken» inneholdt også en mulighet for surfing. Ikke på nettet denne gang, men på bølgene.

Surfing.

Eden Project

Turen omfattet også et besøk på Eden Project i Cornwall, et område som består av enorme drivhus formet som kupler. En av dem rommer en «hel regnskog», eller som det heter i hjemmesideinfo’en «den største regnskogen i fangenskap». Eden er et yndet sted for skoleklasser på alle nivåer der elevene kan lære om klima og miljø, og der de kan se og oppleve planter og vekster fra hele verden.

Eden Project.

- Det er imponerende å se hva de hadde fått til! var essensen av superlativene, da MK-elevene skulle beskrive opplevelsen på senteret.

Laaaaang hjemreise

Det er når vi kommer til punktet: - Hva var kjedelig med turen? at det er unison enighet i forsamlingen. - Hjemreisen!
Kort fortalt; englandsfarerne skulle landet på Gardermoen kl. 00:30 natt til lørdag. De landet først kl. 17:00 lørdag ettermiddag.

Hjemreisen fra Falmouth innebar seks timers bussreise, to timers opphold på flyplassen og inn i flyet der de ble sittende i tre timer (før det ble klart at flyet ikke kunne lette). Inn på flyplassen igjen og overnatting. - Det ble mye kaffe og lite søvn!

Selv om hjemreisen var lang og strevsom, er oppsummeringen på plussiden: - En gøy tur, en fin opplevelse! Ville ikke vært den foruten.

Illustrasjon på vellykket tur til Falmouth; gøyalt og lærerikt.
To situasjoner som kan oppsummere MK'ernes Falmouth-tur på en utmerket måte; gøyalt og lærerikt!

(Alle foto: Mette Sveaas Nordheim)