Perudagen 2016 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

En dags jobb for «Operasjon Peru»

Under mottoet «Muligheten til å gi andre en ny start» skal Melsom-elevene jobbe og samle inn penger torsdag 14. april.

Pengene skal gå til «Prosjekt Peru» som står for driften av et barnehjem og en skole i Monsefú, en landsby nord i Peru. (Mer informasjon om prosjektet www.prosjektperu.no)

Melsom vgs. blir nå den fjerde videregående skolen i Vestfold som vil gi en håndsrekning til prosjektet. Det er elevene, gjennom elevrådet, og ledelsen ved skolen som er blitt enige om å bruke en dag for å smale inn penger til driften. Elevene ved Thor Heyerdahl vgs. har holdt på siden 1992, sammen med Re vgs. og Holmestrand vgs.

- Alle elevene skal ut og jobbe torsdag 14. april, og hver elev må bidra med minst kr. 400,-, forteller Solveig-Kristine Nordhov, leder i Perustyret ved Melsom vgs. - Oppfordringen er at alle skal jobbe! Elevene må selv skaffe seg en jobb, eller lage aktiviteter som genererer inntekter.

Om «Prosjekt Peru»

På barnehjemmet som drives av Prosjekt Peru bor det ca. 30 barn, fordelt på fem familiehus. Hvert hus styres av en «husmor». Her bor barna til de er 18 år, og de får oppfølging videre, når de ønsker det.
På skolen er det 200 elever. De går i førskole og opp til 10. klasse. Elevene kommer fra barnehjemmet og fra slumområder i byen.

- Barna er avhengig av midlene som vi klarer å samle inn på «Perudagen». Det er faktisk de pengene som elevene i Vestfold samler inn som utgjør det meste av midlene som drifter prosjektet, forteller Solveig-Kristine. Uten denne økonomiske støtten risikerer barna å havne på gaten igjen, og de mister muligheten til å vokse opp i trygge omgivelser og få skolegang.

Infomasjonsbrev om "Operasjon Peru" på Melsom.

Bildetekst til foto øverst i artikkelen:
- Prosjekt Peru trenger din støtte! Solveig-Kristine Nordhov, leder i skolens Perustyre, og skolens Peru-koordinator, Myrtle Bakke, håper at Melsom-elevenes innsats skal bidra til et godt resultat.