Resultat av Peru-dagen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

 

54.952 kroner til prosjekt Peru

- Veldig fornøyd med resultatet, i og med at dette er første året vi deltar i innsamlingen.

Sier leder i skolens Perustyre, Solveig-Kristine Nordhov. Og spesielt på bakgrunn av at det ble kort tid til å forberede selve innsamlingsdagen. Både Solveig-Kristine og skolens Peru-koordinator, Myrtle Bakke, er klar på at det er gjort nyttige erfaringer i år. Evalueringsrapporten inneholder forslag til å utvikle neste års aksjon og forberede gjennomføring og innsats. Målet vil være et enda bedre resultat.

Den «symbolske» sjekken på nær 55.000 ble overrakt Ingjerd Beate Larsen fra Thor Heyerdahl vgs. Hun har vært med fra begynnelsen i 1992, da Larvik-skolen satte i gang med å samle inn penger til Peruprosjektet. Etter hvert kom også Re vgs. og Holmestrand vgs. med.

- Med bidraget fra Melsom har vi rundet millionen i innsamlede midler dette skoleåret! kunne Larsen fortelle, da hun fikk overrakt pengesjekken blant en skokk melsomelever.

- Barnehjemmet og skolen som pengene går til er blitt utsatt for et kraftig uvær. Det resulterte i at taket på barnehjemmet ble ødelagt, og det er behov for penger til reparasjon. Bidraget fra dere kommer godt med, og jeg håper at dere fortsetter, oppfordret Ingjerd Beate Larsen. - Og disse pengene går ikke via noen mellomledd, de går rett inn i prosjektet.

Bildetekst til foto øverst i artikkelen:
Sentrale aktører som organiserer innsamling til «Prosjekt Peru». Prosjekt Peru står for driften av et barnehjem og en skole i Monsefú, en landsby nord i Peru. Fra venstre Solveig-Kristine Nordhov, leder av Perustyret ved Melsom vgs., Ingjerd Beate Larsen, Thor Heyerdal vgs., og Myrtle Bakke, skolens Peru-koordinator.