Om skolen - Vestfold fylkeskommune '

Liten skole, store muligheter.

Melsom vgs. har gått nye veier de siste årene. Innenfor Naturbruk er det satset på hestefag, hund og dyrepleie, samt økologisk landbruk. I tillegg til Naturbruk tilbyr skolen utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon og Studiespesialiserende med Toppidrett hest. Melsom vgs. har elever fra hele Norge. Melsom vgs. har også en avdeling for Arbeids- og HverdagslivsTrening (AHT).

Gårdsbruket med husdyr, jorder, skog og grønne plener er rammen rundt skolen. I tillegg har Melsomeiendommen fire kilometer med strandlinje og ligger i Melsomvik ved innseilingen til Tønsberg, sør for byen.

Melsom vgs. er fylkeskommunens eneste tilbud i utdanningsprogrammet Naturbruk. Vi tilbyr landbruk og heste- og hovslagerfaget og fordypninger i hest og hestesport, hund, dyrepleie. Satsingen på hest har medført at Melsom i dag er Norges største og mest populære hesteskole bestående av hestesportsenter med ridehall, ridebaner, staller med plass til 92 hester, ridestier og langstrekke for trav.

Utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon holder til i et helt nytt og moderne mediesenter i skolens nye læringssenter hvor elevene bl.a. lærer om film, bilde, lys og lyd.

Skolen har studentboliger med plass til 100 elever i dobbeltrom. Skoleåret 2016/17 bor det ca. 80 elever i studentboligene.

Melsom vgs. har inneværende skoleår 250 elever.

Mulighetene til fritidsaktiviteter på området og i distriktet er mange. Skolen ligger i Melsomvik i Sandefjord kommune, og ca. 10 km fra Tønsberg sentrum. I umiddelbar nærhet til skolen er det gode buss- og togforbindelser. Sandefjord lufthavn Torp er lokalisert kun 15 minutters kjøring fra skolen.

I 1995 ble det skrevet en bok om Melsoms historie - jubileumsboken kan du lese her.