Mer info om MK - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs
  • 27. sep. 2016
  • 17. aug. 2017

Veien til et mangfold av yrker

Hvorfor velge medier og kommunikasjon?

Fordi dette utdanningsprogrammet er den kreative og artige veien til studier og karriere. Å beherske kommunikasjon gir fortrinn. Du legger grunnlaget for en kompetanse som er etterspurt i arbeidslivet, for eksempel innenfor design, medier, markedsføring og PR. Ja, det å kunne kommunisere på en god måte vil være nyttig samme hva du velger å bli.

I tillegg til kommunikasjonsteori vil du lære å mestre kommunikasjonsverktøyene. Sosiale medier er blitt viktig verktøy på nær sagt alle arenaer i samfunnet, politikk, kultur, næringsvirksomhet etc. Kanskje er du selv din egen redaktør og publiserer tekst og bilder i sosiale medier eller driver din egen podcastkanal. På MK lærer du om etikk og regler som gjelder for publisering.
I timene jobber du praktisk med tekst, film, foto, lyd, grafisk design og sosiale medier. Det innebærer grundig innføring i bruk av utstyr og dataprogrammer.

Programfag MK
I hvert av de tre årstrinnene er det ti uketimer med felles programfag, fordelt på fagene Mediesamfunnet og Medieuttrykk.
I Mediesamfunnet vil du lære om journalistikk, reklame og informasjonsarbeid og om etiske normer og regler som gjelder i medieverdenen. Du lærer hvordan du kan finne de gode kildene og hvorfor vi trenger ulike medier.

I faget Medieuttrykk legges det vekt på mer praktiske kunnskaper. Du vil lære å fremstille medieprodukter der du bruker tekst, lyd og bilder for å formidle et budskap tilpasset en målgruppe. Du lærer hvordan du utvikler en ide, gjør research, forbereder og gjennomfører intervjuer og bruker materialet du har samlet inn i ulike medieprodukter. Du vil lære om komposisjon, typografi, foto og layout for å lage magasinsider, reklamefilm, brosjyrer, plakater, tv- og radioreportasjer, websider og mange andre medieprodukter.

Valgfritt programfag
Utdanningsprogrammet har tilbud om fem valgfrie programfag; Tekst, Lyd, Bilde (foto og video), Grafisk design og Nye medier. Hvert fag er på fem uketimer.
Ett av disse fagene velges i Vg2. I Vg3 velger elevene to valgfrie programfag.

Det innebærer at antall MK-timer er fra ti uketimer i Vg1, 15 uketimer i Vg2 og 20 uketimer i Vg3.
Antall fellesfagtimer er 26 timer i Vg1, 20 timer i Vg2 og 15 timer i Vg3.