Valgfritt programfag -Grafisk design - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs
Illustrasjoner: Karianne Myrvang og Pål Hoem Sletsjøe
  • Rune Strømsted
  • 17. aug. 2017
  • 11. okt. 2017

Valgfritt programfag -Grafisk design

Grafisk design er et valg på MK Vg2 og Vg3

Grafisk design handler om visuelle uttrykk. Det handler om det meste du ser rundt deg som ikke er natur, arkitektur eller industridesign – som er utforming av ting som vannflaske (etiketten er grafisk design), vannkoker (emballasjen inneholder grafisk design), vannscooter (logoen er grafisk design).

Du ser på en app eller en nettside på mobilen. Du ser en plakat på bussen. Du ser forsiden på alle magasinene på Narvesen. Du ser en annonse på bussen, i en avis, et magasin eller på mobilen. Du ser et spill-, cd- eller blueraycover på Platekompaniet. Du ser masse innpakkede dingser på Spaceworld eller Kicks. Du åpner en yoghurt, en jus eller en sjokolade. Du ser en festivalplakat på en vegg. Du leser en brosjyre, løpeseddel, visittkort eller folder. Du ser verdens kuleste intro til en film… Grafisk design er altså alt som har med utforming av visuelle uttrykk å gjøre og hvordan vi bruker tekst kombinert med bilder, symboler og farger for å formidle, illustrere og forsterke et budskap (for informasjon eller salg).

Vil du lære mer om dette? Da vil du få lære en hel masse om skrift og fonter (typografi), farger og bilder, stiler og trender, virkemidler og virkninger, webdesign, iPad-design, motion graphics. Verktøyene er hue ditt, skisseblokk, fargesirkel, tegnebrett, Adobe Creative suite (Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Dreamweaver, Bridge mm.), Microsoft Office, Notisblokk pluss pluss pluss. 

Liker du å være kreativ? Da kan dette være faget for deg! 

Grafisk design som elevene våre har laget