Studiespesialisering - toppidrett hest - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/Melsom.vgs

Studiespesialisering - toppidrett hest

Utdanning og idrettskarriere

Et unikt tilbud til deg som ønsker å satse på sprang eller dressur på et høyt nivå!
Du vil få utvikle deg som rytter i et treningsmiljø som legger vekt på at toppidrett i sprang og dressur skal gi deg utfordring, spenning, glede og mestring.

Toppidrettstilbudet gir deg muligheter til å kombinere skolegang med din interesse for hest. Du vil møte dyktige trenere som legger til rette for at du kan utvikle deg til en toppidrettsutøver med fokus på planlegging, trening, holdninger, motivasjon og fellesskap.

Melsom videregående skole har et av Norges flotteste hesteanlegg, to ridehaller, 92 stallbokser, ride- og kjørebaner og ridestier i skogen. Alt på skolens område. Vi har egen studentbolig med ca. 90 plasser i dobbeltrom.

Det er begrenset antall elevplasser med tilbud innen studiespesialisering toppidrett hest. Alle som melder sin interesse for dette tilbudet, blir innkalt til en samling på skolen for å treffe trenerne, lærerne og for en omvisning på anlegget. I løpet av denne samlingen blir det gjennomført en samtale med hver enkelt for å kartlegge interesser, motivasjon og ferdigheter.

For unge ryttere som ønsker å satse målrettet og systematisk på sprang eller dressur er dette tilbudet unikt. Gjennom programfaget toppidrett får elevene en mulighet til å kombinere videregående opplæring med idrett på et høyt prestasjonsnivå. Opplæringen skal gi utfordring, spenning, glede og mestring, og kan bidra til å utvikle den enkeltes selvtillit.

All idrettslig aktivitet skal bygge på idrettens verdigrunnlag, og opplæringen i programfaget toppidrett skal ivareta idrettens etiske og moralske verdier. Systematisk og målrettet trening for å øke prestasjonsevnen innebærer også bevisstgjøring om verdier og holdninger og hvilke krav til livsstil og atferd som stilles til en toppidrettsutøver.

I løpet av tre år som toppidrettselev ved Melsom vgs. vil du samtidig få studiekompetanse. Du vil med andre ord kunne kombinere skolegang med en idrettskarriere.

Se film:

Fag- og timefordeling

 

VG1

VG2

VG3

TIMEFORDELING

TIMER

TIMER

TIMER

Religion og etikk

0

0

3

Norsk

4

4

6

Matematikk

5

3

0

Naturfag

5

0

0

Engelsk

5

0

0

Tysk (fremmedspråk)

4

4

0 (5)*

Samfunnsfag

3

0

0

Geografi

2

0

0

Historie

0

2

4

Kroppsøving

2

2

2

SUM FELLESFAG

30

15

15 (20)*

 

 

 

 

Toppidrettsfag

5

5

5

Programfag 1

0

5

5

Programfag 2

0

5

5

TOTALT OMFANG

35

30

30 (35)*

 *Elever som ikke har hatt tysk på ungdomsskolen må ha 5 timer Tysk i Vg3.