Lang juleferie? Les flere bøker! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst og foto: Knut Sigurd Senumstad
  • 16. des. 2015
  • 16. des. 2015

Lang juleferie? Les flere bøker!

Mange har nok opplevd at det er fristende å bli værende i et litterært univers. Læringssenteret kan hjelpe deg med det!

Trilogier, tetralogier og lengre serier gir leseren gode muligheter til å oppholde seg lenge i oppdiktede landskap i selskap med oppdiktede mennesker hen har blitt glad i. Med over et dusin bøker har Små søte løgnere mye å gi, mens Stieg Larssons Millenium-trilogi gir stort volum per bok.

Bilde av boktralla
World of Voodoo og Vassbygd-trilogien er eksempler på serier der ikke alle bøkene er kommet, så den som leser Arnfinn Koleruds to første bøker om Bendik Uføre ligger an til å føle forventningens spenning på ubestemt tid.

Om Tore Renberg skriver flere bøker om Hillevågsbanden er foreløpig uvisst, men fans av Vi ses i morgen og Angrep fra alle kanter kan merke seg at frøene til den første egentlige boka ble sådd i kortromanen Videogutten.

Bøker i hylle

Jasons tegneserieromaner finner sted i et litterært univers som ikke bare er særeget, det er også merkelig fåmælt. Jeg drepte Hitler, Varulvene i Montpellier og Død og levende er helt og holdent Jasons egne, mens Jernvognen er en Stein Riverton-adaptasjon som passer godt inn hos vår mann.

Adaptasjon er nemlig på ingen måte noen enveiskjørt gate fra bok til film. Har du, som så mange andre, blitt forgapt i Jane Austens Pride and Prejudice? Da kan du kanskje være interessert i Jo Bakers Huset Longbourn, som forteller den samme historien sett fra tjenerskapets perspektiv. For et litt mer ellevilt blikk på hendelsene kan vi sterkt anbefale Seth Grahame-Smiths Pride and Prejudice and Zombies.

Bilde av tre bøker

Eller er du mer faglig innstilt? I så fall er Piketty på 1-2-3 og Piketty forklart gode oppvarminger til ei av de viktigste bøkene som har kommet i vår tid, nemlig Kapitalen i det 21. århundre.