PressReader lanseres i Vestfold - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
Et utvalg av vitenskap- og historiemagasinene du har tilgang til i PressReader
  • 10. jan. 2017
  • 10. jan. 2017

PressReader lanseres i Vestfold

PressReader gir deg gratis tilgang til tusenvis av magasiner og tidsskrifter fra hele verden.

Interessert i motorsport, nyheter, håndarbeide eller fotografi? Eller kanskje du vil fordype deg i Mye å velge i blant PressReaders kategorierreisetidskrifter, mote eller interiør?

Alle skolens ansatte og elever har nå full tilgang til tjenesten PressReader. PressReader tilbyr deg over 6000 magasiner og aviser fra hele verden på over 70 ulike språk.

Du kan søke innen språk, land og publikasjonstyper.

Du får tilgang på PressReader når du er innenfor en såkalt "HotSpot" det vil si et bibliotek eller en skole som er tilknyttet tjenesten. Da kan du laste ned alt du ønsker til mobil og nettbrett gratis. Du får i tillegg automatisk ekstern tilgang til tjenesten i 72 timer. Det vil si at du kan sitte hjemme og bruke tjenesten. Etter at de 72 timene er utløpt vil du måtte gå inn i PressReader igjen innefor en HotSpot.

Det er to måter å få tilgang til PressReader på:

  • På nettbrett eller mobiltelefon: last ned PressReader-appen
  • PC: besøk nettsiden www.pressreader.com/

Hvis du lurer på noe så spør oss på Læringssenteret så hjelper vi deg.

Les mer i TB+ 10.01.2016


Pressemelding fra Vestfold fylkesbibliotek 9. januar 2016

Den andre uka i 2017 lanserer folkebibliotekene og skolebibliotekene i den videregående skolen tjenesten PressReader.

På de 13 folkebibliotekene og de 10 videregående skolene i Vestfold kan du nå lese aviser fra mer enn 100 land på nettbrett, smarttelefon eller pc. Tjenesten gir innbyggerne tilgang til over 6000 aviser og tidsskrifter på over 70 forskjellige språk. På denne måten kan Vestfoldinger med bakgrunn fra flere land få tilgang til media fra hjemlandene sine. Avisene og tidsskriftene kan leses på bibliotekets pc`er, eller lastes ned til eget nettbrett/smarttelefon og tas med hjem. Vestfold fylkesbibliotek har forhandlet frem avtalen som i første omgang er inngått for ett år.

Alt kan leses på nettbrett eller mobiltelefon via PressReader-appen som er gratis fra Appstore eller Googleplay. På PC får du samme tilgang ved å besøke pressreader.com.

Publikum som besøker bibliotekene i Vestfold får automatisk 72 timers ekstern tilgang. Det vil si at man kan sitte hjemme og bruke tjenesten som om man var på biblioteket. Dette er spesielt praktisk i de dager bibliotekene er stengt. Etter 72 timer er det ikke lenger mulig å laste ned nye publikasjoner. Da kan en oppsøke det nærmeste biblioteket i Vestfold for å få utvidet tidsbruken eller et annet bibliotek med HotSpot-tilgang. Bibliotekene i fylkene rundt Oslofjorden har også PressReader så hvis en for eksempel er i Oslo kan en gå innom Deichmanske bibliotek for å utvide tidsbruken. Det er 3 måneders arkiv på alt av aviser og tidsskrifter som er lastet ned.

Bibliotekene i Andebu, Stokke, Svelvik og Hof har ikke fått opprettet HotSpot enda pga. blant annet kommunesammenslåingen men dette er snart på plass.

Det er 30 millioner brukere over hele verden som kan oppsøke nærmeste HotSpot for å få påfyll av tid.

Vestfoldbibliotekene har i tillegg felles e-boksamling gjennom tjenesten eBokBib. Med PressReader har vi i fellesskap utvidet det digitale tilbudet ytterligere – til glede for fylkets 246 862 innbyggere!

For mer informasjon kontakt:

Aase Wivestad, rådgiver ved Vestfold fylkesbibliotek, mobil: 959 47 525

Lagre