6e. Mens du skriver - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 08. mar. 2016
  • 09. mar. 2016

6e. Mens du skriver

Du er endelig i gang med å skrive! Her kan du lese om praktisk bruk av Zotero i skriveprosessen.

Til nå har vi sett på hvordan du kan samle inn kilder med Zotero og hvordan referanser og referanselister skal se ut etter APA6-stilen. Nå skal vi se på hvordan du bruker Zotero for å sette inn korrekte referanser og referanselister mens du skriver.

Det er en del forskjeller på å bruke Zotero med tekstbehandler som Microsoft Word (eller Libreoffice Writer) på den ene siden og et enklere onlineverktøy som Google Docs. Derfor skal vi behandle dem hver for seg. Her skal vi bare kort forklare hva som skiller:

Bruker du Word har du større kontroll over referansene dine, du kan rette feil i Zoterobiblioteket og få oppdatert referansene i dokumentet. Ikke minst kan du automatisk generere ei referanseliste. Det du mister, er muligheten til at flere personer kan redigere dokumentet.

Om dere bruker Google Docs kan det samme dokumentet redigeres av flere brukere. Dere kan lett sette inn både referanser og referanselister i dokumentet, men ingen av dem kan oppdateres automatisk. Det er lurt å velge én på gruppa til å være hovedansvarlig for å ha et oppdatert Zotero-bibliotek.

Uten å gå så veldig langt inn i den tekniske sida av dette, kan vi bare si at hovedgrunnen til disse forskjellene i funksjonalitet er denne: Når du bruker Zotero sammen med et Word-tillegg (en plugin), setter du ikke bare inn en tekstbit, men en beskjed til tekstbehandleren om å hente opp et felt fra Zotero. Når du derimot bruker Google Docs sammen med Zotero, setter du bare inn en tekstbit (som også er en korrekt formatert referanse).