6c. Referanseliste - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • Torunn Aas
  • 02. apr. 2014
  • 29. jan. 2015

6c. Referanseliste

Hvordan skrive referanselister / litteraturlister

En referanseliste er en samlet oversikt over alle kildene du har benyttet i oppgaven. Den skal starte på ny side, bakerst i oppgaven. Overskriften skal være referanseliste eller litteraturliste. Noen steder brukes også ordet kildeliste, men det er nok ikke så vanlig. Bibliografisk liste eller bibliografi må ikke benyttes siden det er en annen type liste. En bibliografi er en liste over litteratur innen et fagområde, men sier ingen ting om at oppgaven din forholder seg til denne litteraturen.

Husk at

Referanselista skal begynne på ny side. Du skal bruke referanseliste eller litteraturliste som overskrift - ikke bibliografi (det er noe helt annet). Lista skal sorteres alfabetisk på forfatters etternavn.

Referanselisten skal sorteres alfabetisk på forfatterens etternavn, (eventuelt på tittel, dersom det ikke finnes en person som opphavsmann for dokumentet).
Dersom hver innførsel ( =alle opplysningene om en kilde) dekker mer enn 1 linje, skal innførselen ha hengemarg.

Eksempler på referanselister

Referanseliste

 Referanse

Eksempel-referanseliste

Mer hjelp til å forstå og øve

Mer informasjon om referanselister kan du finne på nettsidene Søk & Skriv som tilhører Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo, Norges Handelshøyskole og Høgskolen i Bergen.

Trenger du mer kunnskap om APA-stilen kan du gå direkte til APAs nettsider