1a. Hva gjør Zotero? - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • Knut Sigurd Senumstad
  • 04. feb. 2015
  • 09. feb. 2015

1a. Hva gjør Zotero?

Her får du vite hvorfor det er lurt å samle data om kildene du bruker.

Den som skal overbevise andre om hvordan noe i verden forholder seg, må selv framstå som troverdig og etterrettelig. Kanskje den beste måten å være etterrettelig på er å vise til kildene sine på en slik måte at den som leser selv kan sjekke at kildene gir deg dekning for det du skriver.

Det finnes flere referansestiler. På Nøtterøy vgs bruker vi APA 6th. Dette er en mye brukt standard, men du kommer kanskje til å møte fagmiljøer som bruker andre stiler. Felles for alle stilene er at de lar deg videreformidle visse opplysninger om kildene dine, såkalte metadata. Med Zotero kan du både holde orden på metadataene dine, få hjelp til å sitere korrekt og lage korrekte og oversiktlige referanselister. En fordel til er at Zotero håndterer de fleste referansestiler, slik at du vil ha nytte av dette kurset selv om du kanskje ikke bruker APA i framtida.

HUSK AT

Det finnes mange referansestiler. Les mer!

Det finnes mange verktøy for å håndtere referanser. 

Eksempler er: 
EndNote
RefWorks
ProCite
Zotero 

På de følgende sidene vil du finne veiledning i å bruke Zotero både mens du samler inn data og mens du skriver oppgaven.

Jobben er todelt. Først skal du bygge opp Zoterobiblioteket ditt. Det vil si å skaffe nødvendige metadata. Dette gjør du i nettleseren mens du søker etter kilder. Deretter skal du bruke metadataene i oppgava di. Dette gjør du i tekstbehandleren din mens du skriver.

 

Når du har lest disse sidene vil du være i stand til å bruke de viktigste funksjonene i Zotero.