Aksjon Akutt Ung Hjelp 2015 - Vestfold fylkeskommune '

• 23. okt. 2015
  • 04. feb. 2016

Aksjon Akutt Ung Hjelp 2015

Aksjon Akutt Ung Hjelp er årets internasjonale elevaksjon på Nøtterøy videregående.

Inntektene fra elevenes aksjon skal gå til Flyktninghjelpens arbeid for flyktninger fra Syria.

Elevene stemte selv fram Syria som satsingsland for aksjonen og Flykninghjelpen ble valgt som mottagerorganisasjon.

Les her om hva flyktninghjelpen gjør for Syrere på flukt.

Tirsdag 20.oktober ble det arrangert Internasjonal dag på skolen og den startet med et foredrag i Nøtterøy kulturhus.
Foredragsholder var Thale Jenssen fra Flyktninghjelpen. Hun ga elevene, gjennom fortellinger, statistikk og filmer, et innblikk i Syria og situasjonen der, samt i landene som mottar flyktninger fra Syria.

Selve aksjonsdagen var 21.oktober, og de aller fleste elevene ville dedikere en dags arbeid
til inntekt for Syriske flyktninger. Målet var at alle skulle bidra med 400,- kr hver.

Mange elever hadde skaffet seg jobber enten hjemme eller rundt i nærmiljøet. Noen jobber ble formidlet gjennom skolens aksjonskomité og endel elever valgte å gå med bøsse.

Endelig resultat av aksjonen er foreløpig ikke klart men vil bli offentliggjort så fort det foreligger.

Årets aksjonskomié består av:

Mikkel Bryne 3STE -elevrådsleder
Daniel Bjordammen 3STE