Samarbeid med NDLA - Vestfold fylkeskommune '
Øystein Imsen fra NDLA og lærer Kjersti Marie Heldaas sammen med elever fra 1STC.
  • Kjersti Marie Heldaas Foto: Kjersti Holm
  • 13. nov. 2015
  • 12. sep. 2017

Samarbeid med NDLA

Øystein Imsen fra NDLA veileder og observerer i klassen.Klasse 1STC på studiespesialiserende linje har i år fått et spennende oppdrag! Klassen er med på et stort satsningsprosjekt i regi av NDLA, eller Norsk digital læringsarena som det egentlig heter. NDLA drives som et interfylkeskommunalt samarbeidsprosjekt og ble startet i 2007. NDLA har hele tiden hatt fokus på å være i utvikling og å kunne by på oppdaterte og relevante undervisningsopplegg.

Vi på Nøtterøy videregående skole er nå så heldige at vi får lov å være med på en storsatsning på videreutvikling av NDLA Klassen tester samfunnsfagsidene og er allerede veldig engasjerte i arbeidet. Gulroten er en klassetur til våren som takk for hjelpen, det gleder vi oss allerede til!

NDLA er en læringsplattform der alle fag i videregående skole har egne sider med lærestoff, oppgaver og undervisningsopplegg. Formålet med nettsidene er å være et supplement eller også et alternativ til lærebøker.

NDLA vil skape en enda mer brukervennlig læringsplattform og dette arbeidet foregår i stor grad ute i skolene. Ulike pilotklasser er engasjert for å teste fagsider. Dette er Nøtterøy videregående med på i samfunnsfag, og elever og lærer opplever det som et spennende prosjekt! 1STC bruker læringsplattformen aktivt i samfunnsfag og gir NDLA tilbakemeldinger og tips til forbedringer. NDLA kommer også på besøk til klassene og noen av elevene er med på ulike brukertester.

Klassens arbeid er til god hjelp for NDLA. Øystein Imsen vil besøke klassen flere ganger gjennom prosjektperioden..Det fine med å være en digital læringsplattform, er at lærestoffet blir stadig oppdatert for å være i takt med tiden og eventuelle endringer i læreplanene. Skjer det noe spennende i verden, er for eksempel ikke NDLA sene med å lage opplegg for det. Vi ved NVS er glade for å kunne bidra til at NDLA blir best mulig og gleder oss til resultatene av dette store prosjektet!

Mer om NDLA som organisasjon her: http://om.ndla.no/

www.NDLA.no