Helsefremmende barnehage og skoler - Vestfold fylkeskommune '
  • 11. sep. 2013
  • 11. des. 2013

Helsefremmende barnehage og skoler

Nøtterøy videregående skole deltar i et prosjekt som har fokus på å fremme helse og trivsel hos alle i skolesamfunnet.

Vinnere-aktivitetesdagen 2012Vestfold fylkeskommune og Nøtterøy kommune samarbeider om dette prosjektet som betegnes som et utviklingsarbeid. Deltagende enheter er Labakken barnehage, Føynland barneskole, Teigar ungdomskole og Nøtterøy videregående skole.

Formålet er å bedre trivsel, tilhørighet og mestring hos barn/unge og ansatte i deltagende enheter gjennom en helhetlig og systematisk satsning på helsefremmende arbeid. Satsningsområdet er rettet mot å fremme psykososial helse, først og fremst i elevgruppa.

Ved skolen vår er det etablert en arbeidsgruppe som består av helsesøster, to elever og to lærere. Gjennom det siste året har denne gruppen jobbet med å kartlegge miljøet på skolen og å gjennomføre tiltak for å styrke elevenes psykiske helse. Dette har foregått i nært samarbeid med skolemiljøutvalget, elevrådet og ledelsen ved skolen.

Prosjektet varer ut kalenderåret 2013, men skolen ønsker å videreføre det helsefremmende arbeidet gjennom skolemiljøutvalget.

Helsefremmende barnehage og skole har vært et pilotprosjekt i Nøtterøy kommune fra 2011-2013. Satsningen videreføres i drift og spres til alle barnehager og skoler i kommunen i perioden 2014-2017.

Les mer om pilotprosjektet og helsefremmende arbeid på www.styrkhelsa.com