Studiespesialisering - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 10. sep. 2013
  • 04. sep. 2014

Studiespesialisering

Studiespesialisering er for deg som i utgangspunktet liker å arbeide med teoretiske fag.  Utdanningsprogrammet vil gi deg nødvendige kunnskaper og ferdighet for å studere ved høgskoler og universiteter i Norge og i utlandet. For å kunne studere ved en høyskole eller universitet trenger du studiekompetanse. Studiekompetanse er med andre ord inngangsbilletten til høyere utdannelse. Ved å fullføre og bestå alle fagene på studiespesialiserende oppnår du enten generell eller spesiell studiekompetanse. Har du spesielle drømmer og planer for fremtiden som krever spesiell studiekompetanse, må du sjekke hvilke fagkombinasjoner som kreves før du gjør dine valg av programområde og programfag i Vg2 og Vg3. 

I tillegg til rene fagkunnskaper vil du også tilegne deg kunnskaper som er sentrale på høyere studier som f.eks. planlegging, teamarbeid, skrive faglige tekster og utøve god kildekritikk.

I Vg1 er fagene obligatorisk og felles for alle. I Vg2 og Vg3 kan du velge mellom ulike utdanningsprogram. Her på Nøtterøy vgs. kan du enten velge programområdet realfag eller programområdet engelsk, samfunnsfag og økonomi. Uansett hvilket av de 2 programområdene du velger, vil utdanningsprogrammet være bygget opp med et fast antall timer fellesfag og valgfrie programfag.