Prosjekt Peru - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 17. okt. 2013
  • 03. jul. 2014

Prosjekt Peru

Tirsdag 29.10 har vi aksjonsdag her på skolen, Prosjekt Peru.

Operasjon Peru

Helt siden starten til Prosjekt Peru i 1992 har støtten fra de videregående skolene i Larvik vært den største inntektskilden til å drive barnehjemmet og skolen i Peru. Fra høsten 2005 har Re videregående skole støttet prosjektet mens Holmestrand videregående skole valgte å bli en del av Operasjon Peru i 2008.

Operasjon Peru går ut på at de nærmere 2500 elevene ved Thor Heyerdahl, Re og Holmestrand videregående skoler i oktober/november hvert år gir en dags arbeid i solidaritet med barna i Peru, og hvor inntektene går uavkortet til elevene ved skolen og til barna som bor på barnehjemmet. Jobben som elevene ved de videregående skolene gjør kan være alt fra å male, jobbe i butikker, gjøre ærend, gå med innsamlingsbøsser osv. Det viktige er at de gir minst 350 kroner i solidaritet til elevene i Peru.
 
Det er ikke bare elevene som gjør en innsats, lærerne er også godt representert. Gjennom “Lærer støtter lærer” har flere lærere ved de videregående skolene i Vestfold valgt å gi en viss sum i måneden til lærerne på Prosjekt Peru-skolen i Monsefú.

I 2011 samlet de tre videregående skolene alene inn hele 750.000 kroner til Prosjekt Peru! De slo alle tidligere rekorder og det er tydelig at innsatsen er stor. I 2012 satte de tre videregående skolene enda en rekord – de hadde samlet inn 835.000 kroner til Prosjekt Peru!

Hva med ny rekord i år?

Her kan du lese mer om Prosjekt Peru

 

Bilder og tekst fra www.prosjektperu.no