Norsk på verkstedet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 09. okt. 2014
  • 19. okt. 2015

Norsk på verkstedet

Blir hørt i norsk muntlig på verkstedet

Elever på VG1 Bygg- og anleggsteknikk får gjøre norskfremføringen sin i vante omgivelser.

Norsklærer Linn Katrin Vestly tar norskundervisningen med inn i verkstedet og hører elevene i muntlig fremføring der. Målet med fremføringen er: Hva gjør du på verkstedet nå, hvordan gjør du det og hvorfor gjør du det?

I uke 41 har jeg vært på besøk i verkstedene til VG1 Bygg- og anleggsteknikk og hatt muntlige fremføringer. Fokuset har vært at elevene skal kunne bruke fagspråket sitt til å forklare meg hva de jobber med på verkstedet, hvordan de jobber, eller bruker ulike maskiner/verktøy og ikke minst hvorfor de gjør det akkurat slik. Jeg gikk rundt og snakket med hver enkelt elev, mens de jobbet, så det ble en uformell setting der elevene er eksperter og forteller og forklarer meg, sier Linn-Katrin videre.

Lærer Jan, Linn Katrin sammen med elev

Som fellesfaglærer på yrkesfag er det alltid en balansegang mellom fagteori og yrkesretting. Det er ikke alltid like lett å yrkesrette, men om man tenker utenfor «boksen» får man til det meste, sier norsklærer Linn-Katrin Vestly. Hun skal innom alle vg1 klassene på Bygg- og anleggsteknikk i løpet av uka.

Elev bygger

Vanligvis har jeg ofte hatt framføringer om hva de gjør i verkstedet i klasserommet, men denne gangen, tok jeg klasserommet inn på verkstedet. Mye av grunnen til dette er at jeg er litt i overkant nysgjerrig på hva de gjør på verkstedet, samtidig som jeg bygger gode relasjoner med elevene, avslutter Linn-Katrin.

Elevene ser ut til å trives med denne kreative fremføringsmetoden. 

Høyt oppe med sag

Tommestokk er fint å ha.

Med hammer skal huset bygges

 

 

Foto: Gunlaug Gulvik

Tekst: Linn Katrin Vestly