Politihøgskolen i Stavern - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 04. mar. 2014
  • 19. okt. 2015

Øvelse vinning

Elever fra Re videregående skole følger "Øvelse vinning" på Politihøgskolen i Stavern

Tirsdag og onsdag i uke 9 fikk elever fra studieretningsfagene Psykologi 2 og Rettslære 2 anledning til å følge politistudenter som skulle øve på praktisk politiarbeid. I uke 10  vil elever med faget sosiologi og sosialantropologi få delta i samme opplegget.

Våre elever hadde i forkant fått følge forelesninger ved PHS, både i psykologi, jus og sosiologi.

Nå skulle politistudentene få prøve seg i en konkret sak ved PHS «øvingsgate»  .

Situasjonen studentene skulle forholde seg til var en anmeldelse av innbrudd og tyveri , sikring av spor og avhør. Deretter måtte de få en juristbeslutning  om pågripelse av antatt gjerningsmann (utmerket spilt av en   PHS lærer). Til slutt innbringelse av gjerningsmann med de rutiner som følger ved en  arrest.

I tillegg til rent polititeknisk arbeid måtte politistudentene forhold seg både til  kunnskap fra psykologi(kommunikasjon) og  jus.

Tilbakemeldingen fra Re elevene har vært overveiende positive. Mange fremhever at besøkene ved PHS har gitt dem innsikt i politi yrket , og ikke minst at de har sett sammenhengen med teorifagene og praktisk politiarbeid.

Besøkene for våre elever er en del av det samarbeidet Re vg. skole har både med Politihøgskolen i Stavern og Høgskolen i Oslo og Akershus.

Tekst og foto: Arild Svendsen