Re Rotary søker utvekslingsstudent - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 28. okt. 2014
  • 19. okt. 2015

Re Rotary søker utvekslingsstudent

Vil du på utveksling?

RE Rotary skal sende en student ut i verden, og søker kandidater.


• Du må være født mellom 1. aug. 1997 og 1. juni 1999
• Ha avsluttet 1. eller 2. klasse i videregående skole
• Være skolemessig blant klassens beste tredjedel
• Være sosial og utadvendt


Hvis dette er interessant, ta kontakt med en av følgende:
Sten Hernes, mob.: 9944 6882
Leif Olsen, mob.: 9160 3404
Eller du kan sende en epost til: re(at)rotary.no
Søknadsfrist 1. nov 2014
For mer informasjon:UngdomsutvekslingRotary

Vil du vite mer om hvordan det er å studere i utlandet?

Da kan du lese om Randi Lovise Wittingsrud(studerer nå i USA via Rotary)sine tanker om hvordan det er:

Rotary er en verdensomspennende organisasjon som tilbyr ulike program som utveksling og scholarships. Rotary er en trygg og sikker organisasjon som jobber for fred på tvers av landegrenser. Rotary har også ulike prosjekter som de arbeider med rundt i lokalsamfunnene.

Jeg, Randi Lovise Wittingsrud, var så heldig å få et scholarship,Georgiastipendet, fra Rotary for skoleåret 2014/2015. Jeg er nå i USA og studerer på Armstrong State University i Savannah i staten Georiga. Scholarshipet dekker et helt skoleår(noe som generelt er svært dyrt i USA), bøker, mat og bo på campus. Det du må betale for er fly, vaksinasjoner og forsikringer. Du får tildelt en Rotary klubb(som betaler for hele oppholdet) og en trustee(en kontaktperson du har gjennom oppholdet ditt). Du får også en vertsfamilie du kan dra hjem til i helger og ferier som blir din amerikanske familie. GRSP(Georgia Student Rotary Program) deler ut dette scholarshipet til omtrent 50(varierer fra år til år) studenter fra hele verden. Dere møtes ca. en gang i måneden ulike steder i Georgia for å bli kjent med hverandre og ens kulturer. Dette er unik mulighet hvis du drømmer om å studere et år i USA(eller fler!)

Jeg har selv ikke vært utvekslingsstudent med Rotary, men broren min var det selv for seks år siden, og hadde en svært god opplevelse. Med Rotary får du som utvekslingsstudent tre vertsfamilier der du tilbringer tre måneder med hver familie. Dette er en utrolig god mulighet til å få møte enda flere mennesker, og erfare de kulturelle forskjellene. Rotary er spredt over store deler av verden, så som utvekslingsstudent kan man velge ett års skolegang på en videregående skole i et av landa Rotary utveklser med. Som utvekslingsstudent har du i tillegg til vertsfamilie en fast kontaktperson, rotarianer, som er din faste kontaktperson gjennom oppholdet. Du får også en klubb i byen/stedet du kommer til der du går på ukentlige møter.

Rotary ønsker å bli kjent med nettopp deg. De ønsker å møte deg, snakke med deg, lære og erfare fra deg. Jeg har så langt hatt en svært god opplevelse av Rotary og USA. Og bo et helt år fra famile og venner er tøft. Noen er dager er fantastiske, og noen er forferdelige. Men mesteparten av tiden vil du ha det helt fantastisk! Du vil føle på takknemligheten og gleden over å være her, og du vil føle på savnet av familie, venner og Norge. Men jeg tror alle har godt av å være et år borte fra kjente og kjære. Du får et helt annet perspektiv på livet, og begynner å sette pris på ting du aldri har tenkt over før. Jeg har på kun tre måneder forstått hvor heldig jeg er over bo i Norge. Jeg har lært så mye om meg selv og kulturen her nede. Jeg har og kommer til å oppleve mange nye steder, og har allerede fått venner for livet som jeg aldri vil glemme. Venner fra USA, Mexico, Brasil, Colombia, Argentina, Panama, Puerto Rico, Zambia, Japan, Singapore, Vietnam, Sri Lanka, Australia, New Zealand, Russland, Tyrkia, Spania, Italia, England, Scottland, Tyskland, Ungarn, Sverie og Danmark. Hvis du ønsker å få mer informasjon og søke, gå inn på rotary.no!