Besøk fra Eberbach i Tyskland - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Kåre Simonsen
  • 15. apr. 2016
  • 17. feb. 2017

Besøk fra Eberbach i Tyskland

Samarbeidsprosjekt om norske og tyske byggeskikker

Det er 11 elever og tre ansatte som er på besøk på Re vgs fra Theodor-Frey-Schule i Eberbach, ca 30 km øst for Heidelberg. Skolen ligger idyllisk til ved elva Neckar.

Dette er et samarbeidsprosjekt om norske og tyske byggeskikker, om energi og klima, om språk og kultur og samarbeid mellom skoler i Norge og Tyskland og samarbeid skole – næringsliv.

De ansatte er: Stedfortredende rektor Valerie Sieber-Schmitt og byggfaglærerne Bjørn og Jens. Vi kjenner hverandre etter hvert meget godt, siden vi har besøkt hverandre flere ganger.

Elevene består av to grupper, ca halvdelen går på byggfag, og halvparten på allmennfaglig påbygg.

Våre to skoler ligner litt på hverandre. Begge er mellomstore (700-800 elever), og begge har både yrkesfag og studieforberedende linjer. I tillegg ligger begge skolene litt unna nærmeste by, som i deres tilfelle er Heidelberg - en turistmagnet og kanskje Tysklands viktigste universitetsby.

Vi jobber godt sammen på alle vis. Denne uka har noen av våre elever på Re vgs fra Vg1 ST og BA vært med våre tyske gjester. Dette fordi de elevene var med ned til Eberbach en uke sist høst.

Studiespes-elevene har sammen med de tyske påbyggelevene laget og gjennomført en spørreundersøkelse med tema energi og klima. Takk til dere som har tatt den/skal ta spørreundersøkelsen.

Elevene har funnet ut fakta om energibruk i Norge og Tyskland pluss interjuet noen ansatte og gått en runde på skolen og hilst på klasser.

Byggfagselevene (de norske og tyske) har bygd elementer til et lite passivhus. Dette har de gjort ute på Borgeskogen, på et firma som heter Timber as.

Uka har vært veldig hyggelig og elevene sier de har lært mye av hverandre