Besøkte Ibsens storstue - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • Gunlaug Gulvik
  • 21. okt. 2016
  • 17. feb. 2017

Besøkte Ibsens storstue

3.klassene på ST og ID fikk se et spektakulært Ibsen-stykke på Nationaltheatret

Elever i 3ST utenfor teateret3.klassene har over lengre tid i norsktimene fokusert på gullalderen i norsk litteraturhistorie, realismen og Henrik Ibsen. -Vi har konsentrert oss om Ibsen-stykkene "En folkefiende" og "Vildanden", siden teaterstykket vi skulle se, «Enemy of the duck», var en sammenstilling av disse stykkene, sier en av norsklærerne på trinnet, Elin Marie Voie.

Engasjerte til debatt

Handlingen er flyttet til dagens Norge og elevene ble vitne til et spektakulært show med overraskende vendinger, store skuespillerprestasjoner og improvisasjoner av dagens nyhetsbilde. Skuespillerne hoppet stadig ut av manus og henvendte seg til publikum, på en av forestillingene henvendte hovedrolleinnhaver Mads Ousdal seg til våre elever og oppfordret til engasjement og det å bry seg. Trinnet ble delt inn i tre puljer og elevene så forestillingen på tre ulike kvelder, derfor opplevde de improvisasjonen ulikt.

Det å få oppleve Nationaltheatret på innsiden var stort for noen av elevene, eller å se Ibsen-statuen på utsiden. -De fleste av elevene syntes stykket var overraskende bra, selv om de satt igjen med masse spørsmål. Og nettopp det var jo teaterstykkets formål, avslutter Voie. 

Les mer om stykket "Enemy of the duck" 

Flere bilder fra forestillingene: 

Bilde fra scenen

Foto av scenen, foto øverst og foto utenfor Nationaltheatret øverst til høyre: Gitte Skagen

Elever på Nationaltheatret

Elever på Nationaltheatret

I pausen av Enemy of the duck

Pausen etter første akt. Elevene på ST lar inntrykkene synke inn. Foto: Elin Marie Voie