Turen går til Peru - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 03. apr. 2017
  • 09. aug. 2017

Turen går til Peru

Tirsdag 4. april drar vår elev Hanna Brendstuen og rådgiver Stine Andresen ned til prosjektet vi støtter i Peru.

I Vestfold støtter Re og tre andre videregående skoler en skole og et barnehjem i Peru. Elevene ved disse skolene arbeider en dag hvert skoleår der inntektene går til Prosjekt Peru. Målet med å støtte Peru-prosjektet er at barna skal få muligheter til utdanning og en best mulig tilværelse i framtiden. 

Nå er tiden inne for å besøke både skolen og barnehjemmet. I alt drar fem elever og fire voksne fra Thor Heyerdahl, Holmestrand, Melsom og Re videregående skoler nedover til Peru. Målet med turen er å bli kjent med skolen og barnehjemmet vi støtter i Peru.

- Vi ønsker å bli kjent med lokale forhold og få innsikt i hvilke utfordringer skolen og barnehjemmet har til daglig. Vi skal være på barnehjemmet og på skolen hele dager og blir litt kjent med elever og ansatte gjennom aktiviteter.  På barnehjemmet skal vi også tilbringe tid sammen med barna og de voksne som bor der. Her skal vi rydde opp etter en periode med mye regn. I tillegg til å være på barnehjemmet og på skolen blir det tid til å se seg om lokalt i området rundt Chiclayo. I Lima skal vi se deler av byen. For at medelever og ansatte her hjemme skal få et inntrykk av det vi har sett og opplevd, vil vi lage et produkt som bidrar til å formidle hverdagen til barna i Peru, forteller våre representanter Hanna Brendstuen og Stine Andresen.

Her kan du lese mer om prosjekt-Peru

Ønsker du å følge Hanne og Stine på turen, legges det ut bilder på skolens facebook-side.

Se også bilder fra turen på Instagramkontoen @prosjekt_peru_2017