Toppidrett - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

Toppidrett

Toppidrett er et tilbud på alle utdanningsprogram på skolen

 

Re videregående skole begynte med idrettsfag i 1983 og har siden 2005 hatt toppidrettstilbud. Toppidrettstilbudet  ble umiddelbart svært populært og vi har i dag rundt 200 elever på dette tilbudet fordelt på gruppene fotball, håndball og ulike idretter.  

Vi legger til rette for en optimal satsing på idrett samtidig med en god gjennomføring av videregående skole. Du kan velge toppidrett på alle utdanningsprogrammene på Re vgs.

Du får anledning til å trene 6 timer spesialidrett og 2 timer allsidighet i uken. Toppidrettsøktene er lagt tidlig på skoledagen for å få nok restitusjon før en eventuell ny treningsøkt på ettermiddagen. Det er egne treningsgrupper på hvert trinn med hver sine trenere innenfor hver idrett eller beslektet idrett. Vi har gode lærere med lang erfaring både som aktive og trenere.

I faget toppidrett legger vi hovedvekten på ferdighetsutvikling gjennom praktisk trening i spesialidrettsøktene. I allsidighetsøktene blir det veksling mellom basistrening, rytmikk og ulike ballspill. Temaer som treningsplanlegging, kosthold, skader, media, mental trening blir gjennomgått i enkelte teoriøkter.

For at du skal ha optimal mulighet til å utvikle deg innenfor idretten din, ser vi det som svært viktig at skolen kan samarbeide med trener/leder i klubben din.

Årlige treningssamlinger er en viktig del av tilbudet.

Idrettsanleggene vi bruker.